Собственик на заведение за сметката от 650 лв. по морето: Цената за това месо е нормална, клиентите да гледат менюто

  • 20 юли 2023 18:01

  • 44333
  • 0
Собственик на заведение за сметката от 650 лв. по морето: Цената за това месо е нормална, клиентите да гледат менюто
© Личен архив
Слушай новината Слушай новината

Цените за предоставеното месо са напълно нормални. Тези пържоли са от добре подбрано специализирано месо. Това заяви пред Novini.bg Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията и собственик на заведение в столицата. Повод за коментара е станалата известна в мрежите сметка от 650 лева за три пържоли в ресторант във Варна.

По-рано днес родни известни шефове защитиха заведението, като призоваха да не се толерира неграмотността на част от клиентите.

Шеф Шишков също избухна с коментар за скъпите пържоли на морето, ето кого посече

"Препоръчвам на клиентите предварително и внимателно за разгледат менюто и да изберат ястие според бюджета си. Няма как да не погледнем менюто и описаните цени", заяви още ресторантьорът.

"Не виждам в случая какъв е проблемът с тази касова бележка, която се разпространява в мрежите. Има заведения от нисък и от много по-висок клас. Това е например да отидете на море в квартира или да изберете 5-звезден хотел - услугата е различна!"

"Към момента има много скъпи меса и независимо къде изберете да го консумирате, то отново ще е на висока цена. Няма как да е по-евтино от себестойността му", категоричен бе собственикът на заведение.

"Може да има претенции към дадено заведение, ако е надписана услуга или има несъответствие в консумирането", допълни Петров.

"Тук дори не става въпрос само храната, а и за обслужване и обстановка", коментира още той.

"Има целенасочена атака срещу имиджа на българското Черноморие. Родното море може да предложи много повече от курортите извън страната - да чуеш много известен изпълнител на плажа или в заведение на достъпна цена, да хапнеш прясна храна, имаме и опции за културен туризъм. Зависи от търсенето - имаме от нисък до висок клас. Все пак трябва да сме преценили бюджета си", завърши Павлин Петров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
44333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини