Никола Стоянов, бивш икономически министър: За да имаме по-големи заплати, ни трябват чужди инвестиции

  • 13 юли 2023 17:49

  • 513
  • 0
Никола Стоянов, бивш икономически министър: За да имаме по-големи заплати, ни трябват чужди инвестиции
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Факт е, че в доста комисии Бюджет 2023 не мина, което навежда на някои мисли по отношение на него, най-вече за различни пропуски. Това заяви в ефира на Nova News бившият служебен министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Той допълни, че експертите от финансовото министерство и НАП трябва да преценят какви мерки са нужни, за да се вкарат повече приходи в хазната от „сивата икономика“.

Всяка мярка, която се въвежда, трябва да се гледа и през призмата на инфлацията. Надявам се да имат концепция и да разглеждат всяка мярка, която приемат. Защото е важно инфлацията да продължи да слиза надолу, отбеляза Стоянов.

Германска компания с инвестиция за 1,5 млн. евро в София, разкрива 100 работни места

По думите му най-бързият и ефективен начин за увеличение на доходите е чрез ръст на икономиката, а това би се случило с привличането на чуждестранни инвестиции. Стоянов обаче посочи, че българската държава към момента не прави нищо, за да привлича сериозни инвеститори от чужбина, давайки пример с Българската агенция за инвестиции, която според него е крайно недофинансирана.

За сравнение бюджетът на Северна Македония, заделен за привличането на чужди инвестиции, е в размер на около 100 млн. евро, каза бившият икономически министър.

Той даде и пример със съседна Румъния, където за 2022 г. държавата е вкарала над 100 хил. работници за бизнеса, предимно работна ръка от Виетнам и Бангладеш.

Последвайте канала на

Владимир Василев
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини