Георги Гьоков: Мерките на БСП струват около 800 млн. лева, не са проблем за бюджета

  • 02 юли 2023 13:52

  • 4121
  • 0
Георги Гьоков: Мерките на БСП струват около 800 млн. лева, не са проблем за бюджета
© Булфото (архив)

Бюджет в парламента още не е внесен. Но от информацията, с която разполагаме, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е реши да не го подкрепи, защото е извън нашите разбирания. Това е десен бюджет, няма нищо социално, различен е от нашите виждания. Когато запазваш плащанията в социалната сфера на нивото от 2022 година и не ги развиваш, няма как това да се нарече социален бюджет. Ще подкрепим добрите неща, но между двете четения в Народното събрание ще направим нашите предложения, които ще бъдат разумни и разчетени. Това каза пред БНР Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

И допълни, че мерките на левицата струват около 800 млн. лева, което няма да бъде проблем за бюджета. 

"Тези пари могат да дойдат от повишена събираемост. Не се вторачваме в този дефицит от 3%. Дефицит от 4% не е проблем за бюджета... Изглежда, че се стремим да останем най-бедни, за да не си покачим дълга с 1 или с 2% отгоре, но пак ще сме далече от средноевропейските нива", посочи Гьоков. 

По думите му в момента управляващите се занимават повече с решаване на външнополитически проблеми, за да се харесат на партньорите от ЕС и от НАТО, а не с решения, които да се харесат на българите. 

"Занимават се с вътрешнокоалиционни противоречия, бият се помежду си, за да покажат кой ще управлява. Вторите се опитват да превземат всичко. Въпреки че е рано за оценки, аз не съм оптимист за този кабинет", каза още бившия социален министър. 

Гечев (БСП): Големите батковци от НАТО да не ни намесват в чужди игри

Той уточни, че средата на септември е крайният срок, в който ще станат ясни имената - кандидатури за кметските места от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.  Според него усилията на Запада трябва да бъдат съсредоточени върху помиряването на Украйна и Русия, а не върху предоставянето на повече оръжия за украинската страна: 

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е за мирни преговори и за непредоставяне на оръжие. Ние сме за безрезервно предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна", добави той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
4121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини