Разпределени ли са 4 млрд. лв. за пътностроителни фирми от служебната власт?

  • 07 юни 2023 20:15

  • 1023
  • 3
Разпределени ли са 4 млрд. лв. за пътностроителни фирми от служебната власт?
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

4 млрд. лева са разпределени от служебната власт, в последните дни, на пътноподдържащи фирми. Твърдението направи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Пред БТВ бившият регионален министър Иван Шишков отрече да са раздавани пари на калпак.

Според Ивайло Мирчев в последните дни на служебния кабинет от участието в обществените поръчки за поддръжка на републиканската пътна мрежа са отстранени участници, които, „не трябва да ги спечелят“.

„Това не просто не е промяна спрямо начина, по който преди се раздаваха тези пари, но всъщност е влошаване, защото в рамките на служебния кабинет, за който отговорност носи президентът,  се случват нещата по начина, по който се случваха по времето на управлението на Борисов“, каза Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Служебният кабинет предлага промени в ЗУТ, свързани с незаконното строителство

Бившият вече служебен регионален министър арх. Иван Шишков беше категоричен, че никой от повереното му ведомство не е подписвал договори, тъй като още текат процедури.

„Парите за пътища не са изхарчени, не са подписвани и включително договорите. Тези милиарди, за които говорите, са пари за ремонти в следващите три години. Даже съм поискал преди 10 дни от колегите от АПИ да направят анализ за това на какъв принцип са направени тези конкурси“, каза Шишков.

„Фактът, че в последните дни на управление, когато разбират вече, че не са на власт, отварят всички обществени поръчки за 4 млрд. лева, говори достатъчно за подхода, който е използван“, допълни Ивайло Мирчев.

„Служебното правителство нищо не е раздало. Договорите ще могат бъдат подписани от следващия министър, така че такова нещо няма“, каза още Иван Шишков.

Шишков заяви още, че е поискал на бюрото на своя наследник да бъде оставен анализ за състоянието на републиканската пътна мрежа.

Мая Йорданова
1023 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПУТИ К РАДЕВ

2023.08.03 | 16:15

3
К РАДЕВ Е НАЙ -ДОБРИЯ ПРАСЕДЕНТ НА ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА НАЗНАЧЕН ОТ ТРИТЕ ЧЕРВЕНИ ВЕЩИЦИ. ВЯРНО,ПРИ НАЗНАЧАВАНЕТО К РАДЕВ МНОГО СЕ ЧУДИ,НО ВЕДНАГА СЕ СЪГЛАСИ. К РАДЕВ СЕ ГРИЖИ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ САМО В ЗАДИНАЙСКАТА КОЧИНА,НО И В УКРАЙНА,ОТ КЪДЕТО СЕ ОПЛАКАЛИ НА К РАДЕВ,ЧЕ ГОСПОДАРЯ НА К РАДЕВ БОМБАНДИРА БЪЛГАРИ В УКРАЙНА. К РАДЕВ НЕМЕДЛЕННО Ѝ ИЗПРАТИЛ ВЪЖЕТА,КАКТО И НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ В ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА. КАТО СИ ПОМИСЛЯ САМО КОЛКО МНОГО ПРАВИ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ ДРУГАРЯ НА КРЕМЪЛСКИЯТ ИДИОТ ПУТИ К РАДЕВ И СЪМ ИЗПЪЛНЕН С НАДЕЖДА ГОВЕЖДА,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНАТА БЪЛГАРИЯ НА ПРАСЕДЕНТА К РАДЕВ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ОТ ВЕКОВЕ Е ЗА ВЕКОВЕ. РОСИЯ СЕ СЕ СЕРЕ
баба гицка

2023.06.07 | 21:14

1
НЕ ПИПЙТЕ ГЕШЕВ, САМО ТОЙ ОСТАНА ДА СЕ БОРИ С мафията - БРАВО ГЕШЕВ, МАЧКАЙ НАРЕД, С ТЕБ СМЕ
Ккво?

2023.06.07 | 21:40

2
Коце ти ли си бе?Копейкин?

Добави коментар

Водещи новини