Предпоставките и условията у нас за преминаване към кръгова икономика ще бъдат обсъдени на форум в София

  • 07 юни 2023 06:59

  • 283
  • 0
Предпоставките и условията у нас за преминаване към кръгова икономика ще бъдат обсъдени на форум в София
© Novini.bg/ Canva

Форум "Устойчива кръгова икономика - добри практики", организиран от Българската оползотворяваща и рециклираща асоциация (БОРА) и Федералната асоциация на германската индустрия за управление на отпадъци, води и суровини, в сътрудничество със Столичната община и Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), ще се състои днес в София, съобщиха организаторите.

Ще бъдат обсъдени предпоставките и условията в България за преминаване към т. нар. кръгова икономика, предизвикателствата пред българския бизнес за намаляване на отпадъците и постигане на по-добра ресурсна ефективност, както и възможностите за финансиране на тези дейности. 

В рамките на форума компании от Германия ще представят своите устойчиви бизнес модели и примери за иновации в сферата на кръговата икономика. 

Изхвърляме над 100 000 тона стар текстил всяка година

Очаква се сред участниците във форума да бъдат посланикът на Германия у нас Ирене Мария Планк, кметът на София Йорданка Фандъкова, Петер Курт, президент на Федералната асоциация на германската индустрия за управление на отпадъци, води и суровини.

Радина Лазарова
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини