Турска компания инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика за слънцезащитни конструкции в Димитровград

  • 01 юни 2023 16:07

  • 1320
  • 0
Турска компания инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика за слънцезащитни конструкции в Димитровград
© Министерство на иновациите и растежа

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „Б“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Илхан Албайрак, управител на „Пергостил“ ООД . Компанията ще инвестира в изграждане на нова фабрика за производство на алуминиеви перголни и стъклени системи в община Димитровград, с. Крепост. Инвестицията е за 5,1 млн. лв. и ще създаде 20 нови работни места.

На официалното връчване присъства и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Сертифицирането е във връзка с разширяване на дейността на турската компания в България. Целта на инвестицията е осигуряване на допълнителни производствени и складови площи и увеличаване на обемите произведена продукция, предназначена за износ в Европа, Азия и Африка в над 30 страни на три континента. Очаква се производството на специални слънцезащитни конструкции в новата фабрика да стартира през 2025 г.

Зам.-министър Савов подчерта, че с тази инвестиция сертифицираните от началото на 2023 г. проекти от МИР и БАИ са тринадесет, на обща стойност 189.3 млн. лв. и ще разкрият 853 нови работни места.

Ценим турските инвестиции, подчерта Савов и изтъкна изключително добрите търговско-икономически отношения между двете страни, което се потвърждава и от рекордния стокообмен, постигнат през 2022г., добави той.

Заместник-министърът благодари на управителя на компанията, че продължават да инвестират и разширяват производствените си мощности в страната ни.

Владимир Василев
1320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини