Ще бъде ли реализиран вторият мандат?

  • 01 юни 2023 12:18

  • 606
  • 1
Ще бъде ли реализиран вторият мандат?
© Нова нюз

"Възраждане" действат като въоръжен отряд. Те са радикалното крило на Радев. Ескалацията е нарочно подклаждана и минава както през парламента, така и през политически фигури и службите. Не бих се учудил да се внесе правителство още утре. Огромната власт ще бъде в ПП-ДБ, но ще има и компромиси. Не трябва да се дава достъп на ГЕРБ до публичните средства, за да не започнат да ги "усвояват".

Това каза за "Твоят ден" политологът проф. Евгений Дайнов.

От своя страна политологът доц. Светослав Малинов смята, че "Възраждане" налитат на бой само когато са сигурни, че няма да им отвърнат.

"Надеждата им е, че не можем да отвръщаме на удара. Това беше и голямата грешка на президента - отправи провокация към мнозинството, което иска редовно правителство. То ще се сформира и ще успокои страстите. В момента се уточняват постовете и детайлите", коментира той.

По думите му БСП и ДПС осъзнават, че трябва да има редовно правителство.

Тома Биков: Очаквайте голямата новина за правителството днес или утре

"Опитът да се предотврати съставяне на кабинет е с много ясна цел - Радев да продължи да управлява със служебни кабинет, овладени служби и нов хаос, който предстои в следващия парламент, който ще е поне след година. На финала на започване на процес за оздравяване на държавата сме. Службите в момента служат на президента", посочи Малинов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
абе

2023.06.01 | 12:48

1
абе все едно ппдб мекере пред парламента каза, че кръв щели да проливат тия фашизоиди. та питам кои са фашистите??? пускат ни по украинския сценарий

Добави коментар

Водещи новини