Валентин Николов: Мария Габриел ще се справи със задачата да бъде премиер в тази ситуация

  • 10 май 2023 18:24

  • 1277
  • 6
Валентин Николов: Мария Габриел ще се справи със задачата да бъде премиер в тази ситуация
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Излезе информация, че Украйна се интересува да закупи нашите реактори за АЕЦ „Белене”, които се съхраняват. Украинците се интересуват, защото много малко страни в света вече изработват такива реактори.

Това заяви Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, бивш шеф на БЕХ, в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Украинците имат много заводи, които изработват оборудване на база руски технологии, имат опита с руски технологии. Това е вариант да построят липсващите им мощности, защото Запорожката АЕЦ е под руски контрол, обясни бившият директор на АЕЦ „Козлодуй”.

"В енергетиката не може да правиш нещо без план. Само за АЕЦ “Белене” има над 10 доклада, всеки нов министър готви нов доклад. Липсва стратегия. Ако е ясно – там ще се строи или няма да се строи, е лесно”, заяви Николов. Той призова да се гради върху приетата стратегия от 2021 г., приета от МС, но не и от парламента. Тя има ОВОС, оценка на база климат и въздействие", обясни той.

Сегашният служебен министър беше предложил енергийна визия. Трябва да се знае какво целим да постигнем. Всеки министър, колкото и да е компетентен, не може сам да реши какво да се прави и какво – не, в енергетиката, обясни бившият директор на АЕЦ „Козлодуй”. Безконтролно не бива да се строят ВЕИ-та, защото те трябва да се балансират, каза Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Габриел стартира срещите си с парламентарно представените партии

Относно предложението еврокомисарят ни Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова да бъде премиер с мандата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, той заяви, че тя ще се справи със задачата да бъде премиер в тази ситуация. „Най-важна е програмата. Партиите нямат кой знае какъв избор да определят кадровия състав, предвид това, че  70% от парите или се одобряват, или се отпускат от ЕС, 90% от законите ни са транспонирани с ЕС. Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е най-добрият вариант, за да може да общува с Европа.”, допълни Николов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1277 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.05.10 | 20:10

4
Колко грама може да е мозъкът на една коза!?

2023.05.10 | 20:51

6
Измери твоя мозък + 2 грама
ZeЛЕвСКИ

2023.05.10 | 20:22

5
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ТУЛу́П ☭, ТАА СИК-аджията КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ПРИСЛУГАТА МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА
Тъй Тъй

2023.05.10 | 19:56

3
А дано ама надали. И сделка няма да има и премиер също така.

2023.05.10 | 18:47

1
напълно съгласен. Който не я одобрява - значи, че го е страх.

2023.05.10 | 19:38

2
МАРЧЕТО - МЪЖКИЯ ВАРИАНТ НА РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ. ХАХАХАХАХАХА

Добави коментар

Водещи новини