Цените на горивата падат

  • 10 май 2023 08:01

  • 7482
  • 7
Цените на горивата падат
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Зa пъpви път oт 8 гoдини нacaм цeнaтa нa дизeлa в Бългapия ce изpaвни c тaзи нa бeнзинa, ĸaтo нa няĸoи бeнзинocтaнции e дopи пo-ниcĸa.

"Тенденцията е нормална. Цените са на ниво преди кризата в Украйна. Виждаме в последните седмици и намаляване на цената на дизела - нещо нормално с оглед повишеното производство в Европа, и света през последните месеци", каза Светослав Бенчев от Бългapcĸaтa пeтpoлнa и гaзoвa acoциaция в ефира на "България сутрин".

Трудно е да се прогнозира дали цените ще се задържат, уточни Бенчев.

"Няма индикации, че ще бъдат по-високи. Върнахме се на момента на пазара, в който всяка една геополитическа ситуация може да окаже влияние върху пазара на горива. Ако няма такива - предполагам, че цените ще се запазят на подобни нива", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Няма риск да останем без дизел и бензин, увери той и обясни, че докато рафинерията в Бургас работи няма риск за българския пазар. Бенчев определи като нормално цената на горивото да се различава.

"Пазарът реагира по този начин. Цените в съседните държави са по-високи. Това се дължи на факта, че ние разполагаме с рафинерия, която дава достатъчно продукт за България и това дава възможност цените да бъдат ниски", каза още експертът.

По думите му България е в топ 6 на най-качествени горива в Европа, защото голяма част от взетите проби в страната се изпращат за информация в Европейската комисия.

Некачествено гориво по бензиностанциите скапва двигателите на колите ни

"Ние сме с едни от най-качествените горива", заключи Бенчев.

Десислава Станева
7482 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Губи

2023.05.10 | 12:31

7
На майка ти пу..а ,че те е родила такъв олигофрен.Русия губи за деградиралото общество информирано от западните фалшиви медии!ТАЗИ ВОЙНА Е ВОДЕНА ОТ САЩ И ЕС.И ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ТАКА САЩ И ЕС СРЕЩУ РУСИЯ .ТЪПАЦИТЕ ВИКАТ ЧЕ СПЕЧЕЛИХА ТАКА ЛИ НАПРОТИВ ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН НА ЕС И САЩ ПЛАЩАТ И ЩЕ ПЛАЩАТ ТАЗИ ВОЙНА !!!! ТОВА НЕ ГО СЧИТАМ ЗА ПОПЕДА.А ЗИМАТА БЕШЕ ТОПЛА И НЯМА КАК ДА ИМА ТАКАВА КОНСУМАЦИЯ КАТО ПО МИНАЛАТА ГОДИНА! БЛАГОДАРЕНИЕ НА СИСТЕМАТА ХААРП НА ФАЩИСТИТЕ ТАЗИ ЗИМА Я НЯМАШЕ ВСЪЩНОС ПЪРВАТА ЗИМА ОТ ВЕКОВЕ БЕЗ СНЯГ НА АЛПИТЕ???? НО ВИЕ СТЕ ДЕГРАДИРАЛИ И НЯМА КАК ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ НЕЩАСТНИ ЖАЛКИ Д.ЕНДЪРИ!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.05.10 | 09:08

3
Поредната тъпа гъзна болка за руските фашисти и протетжетата им от ВГъзраждане :)
Ти си

2023.05.10 | 12:24

6
Герберастки бо.лук.ОТ ГЪЗ РАЖДАН НЕЩАСТНА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ПУ.ИО
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.05.10 | 09:09

4
Същите мекерета ни плашеха, че тази зима Европа ще измръзне без руско-фашистката газ. А то какво стана?! Европа си е Европа а русия си е кенеф! :) СЛАВА УКРАИНИ! ✌️
Цените

2023.05.10 | 12:23

5
На горивата трябва да са под 2лв тук защо са се вдигат и не се намалят???
КОПЕЙКАТА

2023.05.10 | 08:10

1
ЗАКОНОМЕРНО. ПУТИН ГУБИ ВОЙНАТА, НАЛАГА МУ СЕ ДА ПРОДАВА ПОД ТАВАНА, ЗА ДА ПЛАЩА, ГОРИВО МНОГО, КАРТЕЛЪТ НА ОПЕК-ЗАПЕК Е НА ПЪТ ДА СЕ РАЗЦЕПИ И ЦЕНИТЕ ДА СТАНАТ НИСКИ. ИСТОРИЯТА (1979) СЕ ПОВТАРЯ КАТО ФАРС.

2023.05.10 | 08:32

2
Изваждаш вибратора от анала и го облизваш внимателно. След това го завираш обратно. Така ще намалее стреса ,на който си подложен.

Добави коментар

Водещи новини