Българските зърнопроизводители са готови да протестират в Брюксел

  • 18 април 2023 10:25

  • 318
  • 2
Българските зърнопроизводители са готови да протестират в Брюксел
© Novini.bg/ Canva

Българските зърнопроизводители са готови да протестират в Брюксел, ако Европейският съюз не вземе мерки относно потокът пшеница и слънчоглед от Украйна.

По думите на председателя на Българската аграрна камара Костадин Костадинов единственото решение е спиране на вноса от Украйна или мерки, които да гарантират, че украинската продукция минава транзит през страната, каквато беше идеята на договорените коридори.

Някои държави като Полша, Унгария и Словакия вече въведоха такава забрана, но Европейската комисия обяви решението за неприемливо.

Земеделците смятат, че проблемът не може да бъде решен с изплащането на обезщетения.

Ще ядем ли хляб с украинско зърно с пестициди?

"Искаме мерки като транзитни такси за преминаване, за гарантиране на тези коридори, което е много по-важно от средства, които се предлагат", заяви в "Денят започва" Костадин Костадинов, зърнопроизводител, председател на Българската аграрна камара.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.18 | 10:46

2
Скриха миналогодишната реколта,надявайки се чрез изнудване да и вдигнат цената ,под предлог ,че имат неизпълнени квоти за износ във времена на война!Тези са истинските родо отстъпници!
Гонзо

2023.04.18 | 10:34

1
Защо миналогодишната реколта е още по хамбарите защо я скриха като тръгнаха цените на олио и хлебни сега да си плащат цената

Добави коментар

Водещи новини