Кланици трият червения печат на агнешкото и слагат син

  • 12 април 2023 09:39

  • 1897
  • 2
Кланици трият червения печат на агнешкото и слагат син
© Novini.bg/ Canva

„За голямо съжаление кланиците у нас прибягват до всевъзможни трикове, с които да заблудят българския потребител и да ударят много тежко българския производител.

Всички това, което видяхме вчера, е потвърждение на нашите сигнали – македонско месо влиза в България, а после става българско. Още през 2019 г. алармирахме, че месото влиза с много занижен контрол – буквално с четири червени цапаници по трупчето“.

БАБХ затвори кланица в Кърджали, агнешкото месо било с неясен произход

Това коментира пред bTV Симеон Караколев, председател Асоциацията на козевъдите и овцевъдите в България, след като вчера беше затворено предприятие в Кърджалийско заради 32 тона месо от Северна Македония.

„Една добре организирана кланица изтърква червената мазаница и слага веднага синя върху нея. Така месото става българско. В една друга европейска държава случай като вчерашния щеше да доведе до затваряне на каницата, конфискуване на месото и жестоки глоби, след които никой повече няма да си помисли за подобни практики“, посочи той.

„Клиент на кланицата в Кърджалийско са големите търговски вериги. Те вчера бяха призовани, ако са вземали месо от нея, то да бъде върнато. То е компрометирано, а те са участвали в схема, заблуждаваща потребителите“, коментира Караколев.

Той посочи, че качественото българско месо е със свеж и приятен вид и е отгледано от животновъди, спазващи европейски регулации.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ха, ха, ха

2023.04.12 | 09:52

1
"качественото българско месо е със свеж и приятен вид и е отгледано от животновъди, спазващи европейски регулации" - само руското месо е качествено, гадните еврогейци да си ядат българската помия сами.

2023.04.12 | 10:01

2
Руското месо гние на фронта в Украйна. Никой не събира мършата на ватниците.

Добави коментар

Водещи новини