Президентът Радев: Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите

  • 27 март 2023 16:58

  • 306
  • 2
Президентът Радев: Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите
© прессекретариата на Президентството
Слушай новината Слушай новината

Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с представители на борда на директорите на "Юробанк Груп". Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

В разговора участва и главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, дъщерно дружество на банковата група, Петя Димитрова.

България и Гърция са пример за добросъседство и стратегическо партньорство в нашия регион и работят постоянно за разширяване на двустранните отношения, бе отбелязано по време на разговора. Президентът открои българо-гръцкото сътрудничество в сферата на икономиката, енергетиката и туризма, принос за което има и банковият сектор.

Представителите на борда на директорите на „Юробанк Груп“, които са в София за провеждане на заседание на борда на директорите за първи път извън Гърция, посочиха, че България е сред основните пазари на банковата група и подчертаха готовността си за разширяване на дейността си у нас. Като перспективни области бяха откроени енергетиката, туризмът, дигиталната и инфраструктурна свързаност.

Проблемите в енергетиката, икономиката и нелегалната миграция в ЕС обсъдиха президентът Радев и Шарл Мишел

Сред обсъдените теми бе и състоянието на европейската икономика на фона на предизвикателствата, пред които държавите на континента са изправени. Европа трябва да работи за запазване на своята конкурентоспособност и икономическа жизнеспособност, подчерта президентът Радев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
306 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
П

2023.03.27 | 19:24

2
Прос долен комунис

2023.03.27 | 17:43

1
Радев е фактор за нивото на българската политика. Простак четящ лозунги от социализма.

Добави коментар

Водещи новини