Проведе се първо заседание на работната група за петролопровода Александруполис-Бургас

  • 24 март 2023 11:55

  • 207
  • 1
Проведе се първо заседание на работната група за петролопровода Александруполис-Бургас
© Министерство на енергетиката
Слушай новината Слушай новината

Министрите на енергетиката на България и Гърция - Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския и Костас Скрекас, дадоха началото на първото заседание на двустранната междуведомствена работна група на високо равнище за петролопровода Александруполис-Бургас.

Срещата, която се проведе в Атина, е в изпълнение на Меморандума за сътрудничество в проучването на възможността за изграждане на петролопровод Александруполис-Бургас, подписан от двамата министри през февруари тази година по време на работното посещение на президента Румен Радев в Гърция. 

Министър Христов ще инспектира напредъка при изграждането на терминала за втечнен природен газ в Александруполис

В началото на срещата Христов и Скрекас отбелязаха важността на стратегическия проект за двете държави и енергийната сигурност на региона. Набелязани бяха редица конкретни стъпки за постигане целите на меморандума в най-кратки срокове и бяха разпределени задачи с отговорници от екипите на българските и гръцките институции, които ще изследват възможностите за структуриране на проект за изграждане на нефтопровода, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2023.03.24 | 12:04

1
защо се занимават с това?! Жителите на Бургас ОТКАЗАХА с референдум строежа на това съоръжение!

Добави коментар

Водещи новини