Ще създаваме Българо-японски научен център за млечни продукти

  • 23 март 2023 16:53

  • 321
  • 3
Ще създаваме Българо-японски научен център за млечни продукти
© Министерство на икономиката
Слушай новината Слушай новината

„Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ ще създадат център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Днес двете компании подписаха Писмо за намерение, а ангажиментът бе потвърден и на институционално ниво от министъра на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет и посланика на Япония Н.Пр. Хироши Нарахира. Инициативата е във връзка с отбелязване на 50 г. от пускането на българското кисело мляко на японския пазар

„Партньорството между „Ел Би“ и „Мейджи“ през годините стана и един от символите на отношенията между нашите две държави“, подчерта министър Стоянов. По думите му е много важно да бъдат набелязани съвместни инициативи, с които да се надгради постигнатото дотук, но и да се разработват иновативни продукти, които да задържат интереса към уникалната българска бактерия. „Отбелязваме половин век на успешно партньорство, но сега е моментът да положим основите и на следващите 50 години, които да донесат още повече резултати“, подчерта Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет

Президентът: Успешното партньорство на България с корпорация „Мейджи“ укрепва доверието и е пример за японските инвеститори

Японската компания полага и последователни усилия за по-масово присъствие на китайския пазар, а българското кисело мляко вече се предлага и на него, стана ясно по време на срещата. Министър Стоянов представи и плановете за развитие на държавната „Ел Би Булгарикум“ и интереса на други държави за придобиване на български лиценз, по примера на сътрудничеството с Япония. „В напреднали разговори сме с държави от Близкия изток и се надяваме, че скоро ще имаме и други позитивни примери за популяризиране на България чрез уникалното ни кисело мляко“, коментира още българският министър.

По време на срещата бяха дискутирани и цените на „Ел би Булгарикум“ в търговската мрежа в България. „С правилни действия успяхме да направим така, че продуктите, които са познати дори в Далечния изток със своето качество, да се предлагат на едни от най-ниските цени в България“, каза още Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет. Според него една от основните цели на държавната млекопреработвателна компания е да гарантира автентичността на вкуса и стандарта за качество, на възможно най-добрите цени. На срещата присъстваха ръководствата на Държавната консолидационна компания, „Ел Би Булгарикум“ и на японската компания „Мейджи“, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
321 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.23 | 17:29

3
А после се чудят защо толкова хора умират от рак и други болести. Ами защото ядат гадостите които им продавате в супермаркетите

2023.03.23 | 17:28

2
По кофти, безвкусни и високо технологични млечни продукти като тези които се предлагат последните 30 години в супермаркетите няма. Имам кофичка кисело мляко извън хладилника в къщи седи вече неотворена 4 месеца. Ако беше истинска до сега да беше се развалила 10 пъти.
Емѝ...

2023.03.23 | 17:16

1
Япония ще създава, а вулгарикума ще подпръцква наоколо и ще се облизва гладно.

Добави коментар

Водещи новини