Асоциацията на българските застрахователи с нова информационна кампания

  • 21 март 2023 13:52

  • 210
  • 0
Асоциацията на българските застрахователи с нова информационна кампания
© Novini.bg/ Canva

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) започна информационна кампания с фокус върху имущественото застраховане "Застраховка на дома: Запази своя свят".

Целта е да се разяснят необходимостта и ползите от имуществените застраховки като инструмент за осигуряване на финансова и житейска стабилност. Основните акценти са поставени върху практическите аспекти, свързани с избора на подходяща за индивидуалната ситуация имуществена застраховка и деклариране на щети. 

Застраховките за пътуване в чужбина скачат двойно?

Инициативата ще продължи два месеца с редица активности, сред които кампания в социалните мрежи чрез страниците на АБЗ във Фейсбук и Линкедин, игра-тест с награди "Твоето застрахователно IQ: Имуществено застраховане" и информационни събития.

АБЗ е подготвила поредица от материали, с които се разясняват ползите от имуществените застраховки, основните стъпки при избор и сключване на подходяща за личната ситуация застраховка на дома, видовете имуществени застраховки, предлагани на българския пазар и техните характеристики. В следващите дни ще разпространи и първия материал от поредицата - "5 причини да имаме застраховка Домашно имущество".

У нас под 10 на сто от жилищата са застраховани. При едно тежко природно бедствие много домакинства могат да понесат тежки загуби, а няма друг механизъм, освен застраховането, който да подпомогне възстановяването от щетите, посочват от АБЗ. 

Радина Лазарова
210 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини