Община Хасково ще кандидатства за строителство на нов Дом за стари хора и саниране на театъра

  • 17 март 2023 15:35

  • 251
  • 1
Община Хасково ще кандидатства за строителство на нов Дом за стари хора и саниране на театъра
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Община Хасково ще кандидатства за строителство на нов Дом за стари хора в близост до сега съществуващия в лесопарка "Кенана" и за енергийно обновяване на сградата на Драматичен театър "Иван Димов". "Зелена светлина" дадоха днес на заседание общинските съветници, съобщава БТА.

Исканията за финансиране на проектите ще бъдат отправени по Механизма за възстановяване и устойчивост - съответно пред Министерството на труда и социалната политика и пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Община Балчик ще довърши сезонния дом за стари хора и инвалиди

Кметът на общината Станислав Дечев обяви намерението за нов Дом за стари хора на брифинг на 8 март като прогнозира, че изграждането му ще струва около 15 милиона лева. На сесията общинският съветник Камен Тодоров представи изчисления, според които нова, аналогична като параметри на сегашната, сграда би струвала три пъти по-малко.

Съветниците приеха и две съпътстващи докладни по темата - за приемане на план на реформиране на дейността на социалната институция, и искане за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива.

Санирането на Драматичен театър "Иван Димов" ще бъде със средства до максимум 2,5 милиона лева, решиха съветниците.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Стефан

2023.03.17 | 23:18

1
А кога ще има яснота кога ще се санират и панелните блокове, хората отново правиха обследване и харчиха пари за тоя който духа

Добави коментар

Водещи новини