Нов проект за заетост на младежи започва в община Антоново

  • 14 февруари 2023 14:59

  • 274
  • 0
Нов проект за заетост на младежи започва в община Антоново
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Нов проект за заетост на младежи започна в община Антоново. Проектът "Нова възможност за младежка заетост" e финансиран от Оперативна Програма (ОП) "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост, съобщи за БТА Милка Иванова - главен експерт в дирекция "Устройство на територията, екология, образование и проекти" в община Антоново.

В проектните дейности са включени в различни видове заетост за 44 младежи на възраст до 29 години. Те са назначени от 12 февруари до 2 юли - един като младши експерт в общинската администрация в града, 11 деловодители и 32 чистач-хигиенисти. Освен в града младите хора са наети към кметствата в 13 населени места в общината. Те ще се грижат за хигиената в сградите, като и за озеленяването на парковите зони в селата. 

Почти половината от проверките на инспекторите по труда са насочени към недекларираната заетост

Според разписаните по проекта дейности, младежите ще работят под ръководството на 18 ментори. За своя труд наетите ще получават месечно възнаграждение в размер на една минимална заплата, като осигуровките са за сметка на работодателя, а възнаграждението на менторите е по половин минимална заплата.

Иванова добави, че 44-римата са определени след предварително проучване и заявка в Бюрото по труда. По думите на специалиста интерес към проектната идея има, тъй като безработицата в община Антоново е висока, и включването към заетост, дори и временно, е шанс за местните хора. 

Мая Йорданова
274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини