КНСБ: Инфлацията ще намалява, но доходите трябва да нарастват изпреварващо

  • 14 февруари 2023 08:50

  • 450
  • 2
КНСБ: Инфлацията ще намалява, но доходите трябва да нарастват изпреварващо
© Нова телевизия

Инфлацията ще намалява, но доходите трябва да нарастват изпреварващо на тази инфлация. Трябва да компенсираме това, което загубихме през последната година и пловина. ЕК отчита тази тенденция. Но се съмнявам, че у нас сме го осъзнали. Това заяви в студиото на „Здравей, България” главният икономист на КНСБ Любомир Костов.

По думите му ситуацията в България е малко по-зле от това, което е в другите държави.

„Усеща се забавяне на инфлацията. Това ще продължи цяла година. Темпът на прираст ще намалее, но ще остане положителен. Казано по по-простичък начин - ако хлябът е поскъпнал с 20%, то той ще продължи да поскъпва, но с 15 на сто”, посочи Костов. 

Той коментира и мерките на кабинета "Донев" относно цените: „Мерките закъсняха. Отдавна КЗК, КЗП и другите институции трябваше да влязат и да проверят цените в магазините. Как се образуват те и има ли спекула”, подчерта Костов.

Премиерът Донев: Въвежда се ежедневен контрол на цените на стоките от произодителя до щанда

Според него с въвеждането на еврото от 1 януари 2024 г. няма да има увеличаване на цените в магазините. „Влезем ли в Еврозоната ние ще увеличим всичките си показатели“, категоричен е той.

Виолета Симеонова
450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.14 | 12:28

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.14 | 09:02

1
хахахахахах

Добави коментар

Водещи новини