Министър Лазаров: Служебният кабинет отново ще предложи вариант на бюджет за 2023 г.

  • 04 февруари 2023 08:48

  • 1011
  • 2
© Нова телевизия

Готови сме за диалог, за да се търсят най-добрите решения. Поредица действия насочени към равнището на цените. Инфлацията беше позабавена и към края на годината беше 16.9%. Това заяви служебният министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. 

По думите му въпреки трудната година има двуцифрени увеличение на заплатите. 

20 на сто увеличение на равнището на натрупаната инфлация е компенсирано. Бяха предприети действия в редица сектори за изравняване на заплати. Нямаме нормален редовен бюджет и по тази причина действат параметри от предходната година. Правителството не може да не направи вариант на бюджет. Това ще се случи към края на неговия мандат. Сега основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори. Ще направим бюджет, който ще отразява действащото законодателство. Ще има ръст на социалните разходи, посочи Лазаров.

Министър Лазаров уточни, че в рамките на следващия бюджет ще бъдат предприети действия тя да бъде променена. 

Гълъб Донев: Няма да губим време, започваме да подготвяме изборите

Правителството ще предприеме действия за цените на храните - ще осъществява контрол и ще предприеме мерки там, където е нужно. Спекулата ще е във вниманието на правителството. Трябва да се внимава с увеличаването на доходите, за да не се подхрани инфлацията, добави още социалният министър. 

По отношение на сигналът на БПС към Прокуратурата за закупени имоти в Габрово, Лазаров коментира: Държавният интерес е гарантиран, защото сме купили на по-ниски цени, а се съобразихме и с тези, които направи независим пазарен оценител. Държавата разполага с много имоти, но нас не ни трябват какви да е. Имаме конкретни изисквания – да бъдат в центъра на населеното място, да има два вида площи. Това е проект одобрен от предходното редовно правителство и министъра на труда и социалната политика и аз го изпълнявам. По въпроса защо не е направена обществена поръчка показва слабо познаване на законодателството. Не ме притеснява тази проверка. Това, което ме притеснява е, че политическата система дава възможност такива лица да бъдат част от най-високата сцена, именно парламента. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1011 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.04 | 10:06

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
тнвм

2023.02.04 | 09:07

1
На кого да предложи? Вие се подигравате. Защо не предложи ноември 2022 г., за да има кой да го гласува, или промени, или допълни? Ще предложи! Мачът е свирен!

Добави коментар

Водещи новини