Над 8 млн. лева очаква Община Плевен от управление и разпореждане с имоти през 2023 година

  • 03 февруари 2023 14:58

  • 307
  • 0
Над 8 млн. лева очаква Община Плевен от управление и разпореждане с имоти през 2023 година
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Над осем милиона лева очаква Община Плевен от управление и разпореждане с общински имоти през 2023 г. Това е посочено в годишната програма, внесена за обсъждане в постоянни комисии към Общинския съвет (ОбС) на Плевен и публикувана на интернет страницата на институцията.

Прогнозните приходи са в размер на 8 055 800 лв. От тях 5 353 800 са от управление на имоти-общинска собственост. Тук се включат имотите, които се управляват от четири от общинските фирми "Жилфонд", "Акварел", "Център за градска мобилност" и "Управление на общински земи и гори", както и приходите от наеми, право на поставяне на преместваеми обекти по кметства и концесии. От разпореждане с имоти, което включва продажба на сгради и земи, учредени вещни права, заложените проходи са 2 520 000 лв. Разходите, очаквани по изпълнение на програмата, са в размер на 3 300 200 лв.

Община Пордим ще изпълнява проект по Програма "Развитие на човешките ресурси"

През тази година Община Плевен ще отдава под наем 107 имоти – кабинети в сградата на бившата Стоматология, офиси, магазини, павилиони, земеделска земя и други. В списъка за продажба са 95 имота. Посочени са и обекти, за изграждането на които е необходимо отчуждаване на частни имоти. 

От отдел "Местно самоуправление" уточниха за БТА, че годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти предстои да бъде разгледана в постоянните комисии "Бюджет и финансова политика" и "Общинска собственост и инвестиционна политика". След това ще бъде внесена за обсъждане на редовната сесия на ОбС, която ще се проведе на 23 февруари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини