Община Пордим ще изпълнява проект по Програма "Развитие на човешките ресурси"

  • 02 февруари 2023 14:51

  • 243
  • 0
Община Пордим ще изпълнява проект по Програма "Развитие на човешките ресурси"
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Община Пордим ще изпълнява проект по процедурата "Укрепване на общинския капацитет" на Програма "Развитие на човешките ресурси" (2021 – 2027 г.). Днес кметът на общината Детелин Василев е подписал договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на близо 60 000 лв. за проекта "Укрепване на общинския капацитет в Община Пордим", съобщава Вацка Хорозова, секретар на община Пордим, цитирана от БТА. 

"Целта на проекта е оказване на подкрепа на служителите, ангажирани с изпълнението на правомощията им по Закона за социалните услуги (ЗСУ), Закона за хората с увреждания (ЗХУ) и Закона за лична помощ (ЗЛП). Задачата е предоставяне на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на хората от най-уязвимите групи, живеещи в община Пордим", подчерта Хорозова. В дейностите по обучение и супервизия ще бъдат включени общо седем служители. Времето за изпълнение е 24 месеца.

В община Левски 133 лица с увреждания и възрастни хора ще получат грижа в дома

Очакванията на местната администрация са с реализирането на проекта да се подкрепи реформирането на системата на социалните услуги и да се улеснят преходите към новите механизми на местно ниво.

По процедура "Укрепване на общинския капацитет" за Плевенска област е предвиден финансов ресурс от 1 177 749 лв. Средствата по нея са насочени към реформиране на социалните услуги в общините. Най-много пари са планирани да бъдат предоставени на Община Плевен – 529 139 лв., следвана от Червен бряг – 125 999 лв., Левски – 105 241 лв., Никопол – 61 951 и т.н. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини