Дългът на "Топлофикация - София" наближава 1,5 млрд. лв., заяви общинският съветник Иван Таков

  • 30 януари 2023 16:05

  • 383
  • 3
Дългът на "Топлофикация - София" наближава 1,5 млрд. лв., заяви общинският съветник Иван Таков
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Дългът на "Топлофикация - София" наближава 1,5 млрд. лв., а управляващите в Столична община продължават да мълчат и да бездействат. Това каза председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Според него, от ГЕРБ-СДС правят всичко възможно, за да заметат този проблем под килима вероятно защото очакват след изборите наесен да не са в управлението на СО и по този начин да прехвърлят "горещия картоф" на някой друг.

"Това обаче по никакъв начин не е решение на проблема и не е в полза на гражданите на София, каза Иван Таков. - Темата за "Топлофикация" е изключително важна. Задълженията на дружеството може да надхвърлят 2 млрд. лв. в края на отоплителния сезон. И търсенето на инвеститор напълно се обезсмисля. Кой би инвестирал в такова дружество?! Затова трябва много внимателно да обмислим единствената останала възможност за спасение на "Топлофикация". Обновлението да мине през Плана за възстановяване и устойчивост. Това е разумното решение за дружеството, което има изключителна социална функция за около милион от гражданите на София, използващи услугите му".

Софийската топлофикация предупреждава, че вече е пуснала първите сметки

Иван Таков добави, че много се надява на местните избори през есента пробивът след дългогодишното управление на ГЕРБ-СДС в София да дойде отляво, а не отдясно. "Още от лятото на миналата година работим по подготовката за местните избори, коментира той. - За нас това са най-важните избори. Изготвяме платформа с леви послания и нова концепция за управление на града. Защото София заслужава много повече от това, което получава през последните 30 години. То беше дясно с философия, изповядваща тотална разпродажба на общинските активи, концесиониране на комуналните услуги, липса на жилищна политика... Само едно доказателство за това ще посоча - през 1990-та година София разполага с около 120 000 общински жилища. В момента те са само 7000. Каква социална политика може да развива Столична община в тази сфера!? Много се надявам следващото управление на София да бъде с участието на БСП, за да може да променим този порочен модел на управление в града", пише "24 часа".

Теодора Павлова
383 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.30 | 16:50

3
Докога цяла България ще плаща парното на софиянци?!

2023.01.30 | 16:45

2
БРАВО , ДЪРВАРИ , ТРУПАЙТЕ МИЛИАРДИ ДЪЛГОВЕ , ТЕ МАЛОУМНИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ВИ ГИ ОПРОСТЯТ , ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ , А СЛЕД ТОВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ ГИ ИЗПЛАЩА.

2023.01.30 | 16:19

1
И там яко се краде

Добави коментар

Водещи новини