Явор Гечев: Драмата със „Златния гьол“ още не е приключила

  • 22 януари 2023 19:39

  • 1439
  • 1
Явор Гечев: Драмата със „Златния гьол“ още не е приключила
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Драмата със „Златния гьол“ още не е приключила, но уверяван тя ще приключи". Това обяви служебният министър на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. пред bTV.

Той обясни, че държавната фирма, която ще осъществява фитосанитарния контрол по границата с Турция, ще се създаде с решение на Министерския съвет. Тя ще е на подчинение на няколко ведомства – министерството на финансите, на земеделието и на транспорта, както и агенция по храните, в това число агенция „Митници“. Те ще контролират дейността ѝ.

Гечев заяви, че закриването на тази фирма няма да е лесно. Драмата с прекъсването на договора все още не е приключила напълно.

Частна фирма спечелила 32 млн. лева от "Златния гьол" на "Капитан Андреево"

„Винаги всяка заповед на земеделския министър се обжалва. Не очаквах толкова лесно да стане нищо, защото винаги има условности. Ние се готвим по отношение на това наистина да въведем реален контрол, включително и с решението на Министерски съвет“, обясни Гечев.

Основната задача на “Златния гьол“ е да дезинфекцира колите, които влизат на територията на България. Според служебният министър на земеделието е вършена голяма работа по съкращаване на километричните опашки там, както и с увеличение капацитета на лабораторията.

„Меко казано е бомба случаят със „Златния гьол“. Делегираните дейности, разрешено е законово, но продължават да се правят по един малко по- различен начин, който води сякаш усещането в държавата, че има нещо нередно, че това не е правилно, че има пропуски в контрола, че една фирма е прекалила с всичко на границата“, добави Гечев.  

Той обясни, че нищо не го притеснява.

„Когато човек е чист, няма какво да го притеснява, както и целият екип“, добави служебният министър на земеделието.

Гечев коментира и цените, като заяви, че може да се очаква лек спад в цената на хляба.

„Земеделският министър трябва да се грижи и за земеделците. Хлябът не е чак толкова голям проблем, но млечните продукти вече поскъпнаха изключително много“, посочи той.

Гечев каза също, че спекулата винаги е била на дневен ред, особено в случаи като сега, когато има масова психоза.

Валери Зайцев
1439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 00:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини