Министър Стоянов: Близо 4 млрд. евро са инвестициите от френски и италиански компании у нас до края на 2021 г.

  • 19 януари 2023 19:38

  • 373
  • 1
Министър Стоянов: Близо 4 млрд. евро са инвестициите от френски и италиански компании у нас до края на 2021 г.
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Преките чуждестранни инвестиции, реализирани от френски и италиански компании у нас до края на 2021 г. възлизат на близо 4 млрд. евро. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет по време на съвместно събитие, организирано от Френско-българската търговска и индустриална камара и Конфиндустрия България.

По думите му тази стойност е ясен знак за значимостта на двете държави, като икономически партньори на страната.

„За първите десет месеца на миналата година общият износ на България към Италия и Франция е 4,4 млрд. евро. Ръстът на износа към Италия е почти 50%, а този към Франция – близо 30%, което е показателно за добрите темпове, с които се развиват търговските ни отношения“, подчерта Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет, циртиран от пресцентъра на Министерство на икономиката и индустрията.

Донев отчете свършеното от служебния кабинет: Променихме живота на хората към по-добро

Според него зад тези числа стоят добрата работа и активността на много компании, на търговските камари и на посолствата на двете страни.

Икономическият министър подчерта добрите резултати, които постигат италианските и френските компании в България.

„Все още очакваме окончателните данни за 2022 г., но на база на резултатите по тримесечия мога в аванс да кажа, че въпреки кризите, ще отчетем една много успешна година по отношение на търговското и икономическо сътрудничество между нас“, посочи още Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Участие в събитието взеха министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, посланиците на Франция и Италия у нас Жоел Мейер и Джузепина Дзара, председателят на УС на ФБТИК Стефан Делайе, председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели и др.

Мая Йорданова
373 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 23:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини