Разширението на газопреносната мрежа премина успешен финансов одит

  • 24 декември 2022 12:37

  • 859
  • 2
Разширението на газопреносната мрежа премина успешен финансов одит
© Getty Images

"Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и околна среда (CINEA) приключиха процедура по финансово одитиране на разходите по проекта „Рехабилитация, модернизация и разширяване на българската преносна система - Фаза 2", съобщава БНТ.

Проектът е от общ интерес за Европейския съюз и е реализиран с грантово финансиране. Предвижда се рехабилитация на два участъка от Северния полупръстен на българската газопреносна мрежа.

Извършеният одит обхваща разходите, направени от началото на изпълнение на грантовото споразумение от 8 януари 2019 г. до 31 декември 2020 г.

В рамките на проверката е извършен преглед на системите за счетоводство и управление на проекти на „Булгартрансгаз“ и на съответната документация. Установено е , че проверените обществени поръчки съответстват на българското и европейско законодателство. Потвърден е и пълният размер на заявените от дружеството разходи за възстановяване, съобщават от "Булгартрансгаз".

Направени са препоръки и са дадени указания относно отчитането на дейностите и разходите по проекта, които ще бъдат приложени, както при финалното отчитане на одитирания проект, така и по отношение на другите финансирани от CINEA проекти, които "Булгартрансгаз" изпълнява.

Това са разширението на хранилището в Чирен и интерконектора България-Сърбия.

Последвайте канала на

Весела Найденова
859 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
卐 РУСИШЕ ТРУПИШЕ

2022.12.24 | 16:15

2
卐卐 卐 卐 РУШКАТА ЕВРЕИСКО ЦИОНИСКА САТАНИСКА ПЕДЕРАЦИЯ СЕ РАЗПАДНА,,, ХУИЛИО ШОЛОМОВи4 УМРЯ в БУНКЕРА в УРАЛ.... 卐 卐 卐 卐
PaulaFox

2022.12.24 | 14:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини