Коледно пазаруване: Близо 70% ръст на оборотите спрямо 2021 г.

  • 23 декември 2022 12:58

  • 229
  • 1
Коледно пазаруване: Близо 70% ръст на оборотите спрямо 2021 г.
© Novini.bg/ Canva

Последни приготовления за празничната трапеза и трескави покупки на подаръци и хранителни продукти ден преди Бъдни вечер и Коледа.

Очаква се днес да има по-голямо търсене на стоки, както във физическите, така и в онлайн магазините.

Токсиколог посочи най-опасните комбинации с алкохол

От Българската ритейл асоциация отчитат ръст от 60-70% на оборотите за предпразничното пазаруване спрямо миналата година. В сравнение с 2019 г. - предпандемичната година, ръстът е с 20-30% въпреки инфлацията.

Според анализа на Асоциацията хората пазаруват паралелно във физическите магазини и онлайн, като за по-скъпите стоки предпочитат търговските обекти.

БТВ

За трапезата на Бъдни вечер и Коледа Ива Цолова ще си купи продуктите онлайн, за да спести време.

„Човек може да избегне опашките, особено пред празниците е удобно да си поръчаш онлайн и някой добър човек да ти донесе доставката вкъщи“, казва Ива. 

Цените онлайн не се различават съществено от тези във физическите магазини, казва основателят на най-големия онлайн супермаркет у нас. Слотът за доставка е три часа.

„Трапезата за Бъдни вечер ще струва около 60 лева, което е с около 15% повече от миналата година. За Коледа е спрямо това дали ще бъде с пуйка, или със свинско месо. В единия вариант е около 91 лева, в другия – около 94 лева, като сме сложили и бутилка ракия и българско вино“, казва пред БТВ Иван Александров, основател и изпълнителен директор на онлайн супермаркет.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.23 | 13:40

1
glupavi oligofreni ami savsem estestveno te ptrez 2021g cenite biaha sas 70 procenta po niski.

Добави коментар

Водещи новини