Предимствата, които предоставя еврозоната за България, ще бъдат обсъдени на конференция в София

  • 09 декември 2022 07:13

  • 279
  • 0
Предимствата, които предоставя еврозоната за България, ще бъдат обсъдени на конференция в София
© Pixabay

Предимствата и възможностите, които предоставя членство на България в еврозоната, ще бъдат обсъдени на конференция днес в София, организирана от Dir.bg, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

Изграждането на консенсус около присъединяването на България към единната европейска валута е национално усилие, за което са нужни обществена енергия, подкрепа и обединение, посочват организаторите. Най-важното в процеса е доверието на българските граждани в еврото, а то може да бъде изградено само в открит диалог с институциите, политическите партии и европейските ни партньори, отбелязват още те. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в конференцията. Поканени за участие са вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на финансите Росица Велкова, управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев, гуверньорите на националните банки на Хърватия, Словения, Нидерландия, представител на Международния валутен фонд, депутати, представители на бизнеса, синдикатите, банковия сектор, експерти.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини