Работодателите с благодарности към НС за свалянето на тавана на компенсациите за тока за бизнеса

  • 08 декември 2022 12:42

  • 1271
  • 3
© Булфото

Това е национално отговорно решение, което е в интерес на българската индустрия и конкурентноспособността на българската икономика. Това заяви на пресконференция ротационният председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) Добри Митрев от Българската стопанска камара по повод решението на Народното събрание да свали тавана на компенсациите за електроенергията за бизнеса от 250 на 200 лева за мегаватчас през следващата година.

Митрев изказа специални благодарности към парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС и "Възраждане", които подкрепиха решението.

Това решение дава стабилност, предвидимост и по-ниска цена на електроенергията за небитовите потребители. Очакваме подобни решения да има и за цената и доставките на природния газ. Надявам се с общи усилия да успокоим цените на стоките и услугите, които се предлагат в България. Кризите и предизвикателствата изискват всички да бъдем консолидирани – и предприемачи, и държавни институции, обясни още Митрев.

Председеталят на АИКБ Васил Велев също похвали народните представители за взетото решение.

Парламентът свали тавана на компенсациите за ток за бизнеса

Цветан Симеонов от Българската търговско-промишлена палата сподели, че с подобно решение на парламента ще се осигури добра икономическа среда за бизнеса.

,,Очакванията на българския бизнеса за следващата година са малко по-оптимистични, но основните притеснения остават цената на суровините за транспорта и енергията, както и недостига на работна ръка'', отчете Симеонов.

Представителят на КРИБ Ивайло Найденов също не спести благодарностите към ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС и "Възраждане" за взетото решение.

Тази поправка премахва една несправедливост към българския бизнес и като цяло към небитовите потребители. Това решение вече дава предвидимост на българския бизнес през 2023 г. да планира своите производства и така жадуваната конкурентноспособност както в рамките на ЕС, така и извън него. Компенсирането на малкия и средния бизнес по никакъв начин не натоварва бюджета, тъй като това са средства, които са изработени от българския бизнес, обясни Найденов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1271 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...

2022.12.08 | 14:29

3
Пак ще лапат тия 4 катила за наша сметка.
хахахаха

2022.12.08 | 14:02

1
Нали тавана беше за помощта, а то бил за цената

2022.12.08 | 14:08

2
хахахах, "таван" всъщност бил пода от който почва помощта

Добави коментар

Водещи новини