Росен Христов обсъди с френския си колега сътрудничество в сферата на енергетиката

  • 25 ноември 2022 14:43

  • 250
  • 1
Росен Христов обсъди с френския си колега сътрудничество в сферата на енергетиката
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския проведе двустранна среща с френския си колега Аниес Пание-Рюнаше в Брюксел. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферата на енергетиката, като фокус бе поставен върху геотермалната и ядрената енергетика, съобщиха от енергийното министерство.

Българският министър разказа за пилотните проекти в страната ни, в които се ползва геотермална енергия за отопление и охлаждане за детски градини и ясли. Той обясни, че използваните в тях термопомпи са френски и те са предпочитан производител, което е добър сигнал за обмисляне на френска инвестиция в България.

Министър Христов: България затвърждава ключовата си роля в енергийните проекти в региона

По темата за ядрената енергетика френският министър увери, че компанията „Фраматом“ е независима от Русия и са готови да участват в процеса по диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, както и да оказват съдействие на българската страна при бъдещо разширяване на ядрената програма. Очаква се коментираните на срещата теми да бъдат оформени в бъдещ меморандум за разбирателство между двете страни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
250 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 16:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини