Някои от фирмите, обслужващи градския транспорт в Пловдив, не спазват маршрутите си

  • 10 ноември 2022 17:25

  • 497
  • 0
Някои от фирмите, обслужващи градския транспорт в Пловдив, не спазват маршрутите си
© bulphoto (архив)

Част от фирмите, обслужващи градския транспорт в Пловдив, не изпълняват маршрутите си. Затова общината започна да прехвърля линиите им към други превозвачи.

Рано сутринта около 7.00 часа на една от спирките на градския транспорт в центъра на Пловдив чакащите са малко. Повечето от идващите автобуси обаче са препълнени.

"Много често не мога да се кача, чакам по половин час и ми се е случвало да закъснея, дори от препълнени автобуси и понякога закъсняват. Изпуснах първия, защото беше отново пълен и чакам следващия", разказва пътничка на име Роксана пред БНТ.

Отново стреляха с пушка по автобус в Пловдив, шофьорът по чудо оцеля

"Идва си рейса, толкова е претъпкан, че първата редица влиза, втората няма как, но чакаш следващия. Ако е много важно, бързате за някъде - вадя си мъжкия портфейл и хващам такси", споделя друг.

Заради сигнали от граждани за закъсняващи и препълнени автобуси, от общината започнаха да анексират договорите с превозвачите и да отнемат линии от тези, които не могат да ги изпълняват.

"Най-големите пропуски са от едно от дружествата, което е в консорциум с други фирми. От нашия ежедневен мониторинг се потвърждават тези сигнали на гражданите, има сериозно неизпълнение на транспортната задача", обясни Тодор Чонов - зам.-кмет на община Пловдив.

От дружеството, което общината посочва като един от системните нарушители, са готови да прекратят сключения договор.

"Аз съм готов абсолютно всички договори вече да прекратя. Това не е нормална работа. Не може да получаваш приходи 20%, някъде и до 30% под направените разходи и да продължаваш да работиш, т.е. да генерираш загуба", заяви превозвачът Веселин Дошков.

И посочва основния проблем пред превозвачите - липсата на кадри: "Изпитваме сериозен глад за кадри и от там нататък вече не можем да си покрием на 100% поставените задачи".

В търсене на решение на проблема Община Пловдив организира среща с всички превозвачи от действащия консорциум.

Мая Йорданова
497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини