Германска компания с интерес към инвестиция за над 1 млрд. евро в Северозападна България

  • 07 ноември 2022 17:48

  • 1180
  • 5
Германска компания с интерес към инвестиция за над 1 млрд. евро в Северозападна България
© Министерство на икономиката

Германска компания заяви интерес към инвестиция от над 1 млрд. евро в региона на Северозападна България. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет и ръководството на „Профайн Енерджи ГмбХ“. Това би била най-голямата еднократна инвестиция, правена в историята на българската икономика, съобщиха от Министерството на икономиката.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа на държавата за ускоряване на административни процедури при реализиране на инвестиционни намерения“, подчерта министър Стоянов. Той представи възможностите за насърчителни мерки, от които инвеститорът може да се възползва. „Зная, че вече сте в контакт с много германски компании, които са избрали България. Сигурен съм, че ще се убедите и от тях – германският бизнес се чувства добре у нас и редица фирми планират нови разширения“, подчерта Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Германската компания е в много напреднала фаза на взимане на своето решение за инвестиция в България, стана ясно по време на срещата.

Тя има инвестиционни интереси в областта на производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници. Понастоящем е в ход учредяването по българското законодателство на дъщерно дружество на германската компания.

Френските инвестиции в България надхвърлят 1 млрд. евро

Целта му е разработването и последваща реализация на фотоволтаични централи в България, подчертаха представителите на компанията.

Сериозността на намерението за инвестиция бе потвърдено по време на срещата лично от изпълнителния директор на групата д-р Петър Мрьослик.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1180 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пешо z

2022.11.07 | 22:45

5
Брей ти да видиш.Дойчовците се разбързали да правят фабрики у нас.Согурно ще назначават украйнци .
PaulaFox

2022.11.07 | 19:56

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Kornela

2022.11.07 | 21:52

4
И теб ли ще те пратиме за Украйна , да натръшкаш руснаците с венерически болести ?
ха,ха,ха

2022.11.07 | 17:59

1
РОБИ, ВЕЧЕ НЯМА. ИЗМРЯ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ. ИМА САМО ЦИГАНСКИ ПАРАЗИТИ.

2022.11.07 | 21:52

3
и депутати

Добави коментар

Водещи новини