Министър Лазаров: С удължаването на действието на Бюджет 2022 се гарантират всички социални плащания

  • 31 октомври 2022 11:15

  • 798
  • 2
Министър Лазаров: С удължаването на действието на Бюджет 2022 се гарантират всички социални плащания
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на редовно правителство се гарантират всички социални плащания. Това заяви вицепремиерът и социален министър Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност, който ръководи заседанието на Тристранния съвет.

Социалните партньори обсъждат предложението на финансовото министерство да се запазят гласуваните от миналото Народно събрание параметри на финансовата рамка, докато редовно стабилно правителство не предложи собствени политики.

С текстовете се осигуряват възможности да продължат плащанията в социалната сфера, заяви Лазаров. 

"Да разсеем всякакви митове, които битуваха в общественото пространство, че ще има намаления на социални плащания или на осигурителни такива. В действителност с този закон се създават и условия за покриване и на плащанията по реда на закона за хората с увреждания", отбеляза министър Лазаров. 

НСТС се свиква извънредно заради бюджета

От своя страна министърът на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси припомни, че ако се предложат политики от служебно правителство - това изкривява волята на Народното събрание.

Няма служебен кабинет, който е изготвил изцяло нов бюджет за следваща година. На служебно правителство е приемана единствено актуализация на закона за Държавния бюджет на Република България за 2021 година през септември 2021 година, което е показателен пример за съществени отклонения на решенията, взети в Народното събрание от направеното предложение от служебното правителство, посочи Велкова. 

Бизнесът подкрепя по принцип удължаването на закона, докато синдикатите настояват за по-високи доходи.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.31 | 11:49

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Pano Lozanov

2022.10.31 | 12:04

2
Толкова време никой не ти обърна внимание.Ако беше свестна , до сега да беше се гръмнала или да беше изпълзяла обратно в дупката си !

Добави коментар

Водещи новини