Представители на "Адидас" са в България, проучват възможността за инвестиции

  • 27 октомври 2022 14:52

  • 747
  • 2
Представители на "Адидас" са в България, проучват възможността за инвестиции
© Getty Images (архив)

По покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов представители на спортния гигант "Адидас" са на посещение у нас за проучване на възможностите за инвестиции. Визитата е в продължение на проведената среща в края на септември, когато икономическият министър посети централата на компанията в Германия. Това съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

Министър Стоянов и представителите на компанията проведоха среща в Министерството на икономиката и индустрията, след което заедно посетиха "София Тех парк", където им бяха представени визията за разширяване на парка и зоните за бъдещо развитие на научно-технологичния комплекс.

Министър Стоянов представи възможностите за инвестиции в България на ръководството на „АДИДАС“

"Адидас" имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието им на дигитални продукти и технологии, стана ясно по време на разговорите.

"София Тех парк" е отлична локация за инвеститори от вашия ранг, а паралелно с това страната ни може да предложи специалисти на световно ниво, които да гарантират добавена стойност на крайния продукт, подчерта министър Стоянов.

По думите му България е трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през 2021 г., а общият брой на заетите в ИКТ сектора надхвърля 200 хил. души. От компанията споделиха отличните си впечатления от България като извор на таланти в сферата на ИКТ, дигитализацията и иновациите.

Владимир Василев
747 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:17

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Сърбеца

2022.10.27 | 15:30

1
В Бургас да инвестират

Добави коментар

Водещи новини