Над 60% от българите ще се възползват от офертите за Черния петък

  • 19 октомври 2022 12:13

  • 567
  • 3
Над 60% от българите ще се възползват от офертите за Черния петък
© Novini.bg/Canva

Шестдесет и шест на сто от българите ще се възползват от тазгодишните оферти за Черния петък, сочат данни от най-новото проучване "Fashion (Re)Search" на европейската модна търсачка "Глами" (GLAMI), получено в БТА. Само 8 на сто не планират да купуват модни стоки в най-големия ден за пазаруване. 25 на сто все още се чудят дали биха пазарували тогава, а едва 1 процент са казали, че не знаят какво е Черен петък.

Черният петък често се смята за най-натовареният ден за пазаруване в годината и отбелязва началото на коледния пазарен сезон. Тази година той ще бъде на 25 ноември.

Amazon с втора кампания за разпродажби за тази година

През последните няколко години, поради пандемията от КОВИД-19, навиците ни за пазаруване се промениха драстично, посочват от компанията. Хората по света трябваше много бързо да преминат към изцяло онлайн пазаруване от всякакъв вид.  Дори и след официалното отваряне на магазините, все още виждаме, че много хора предпочитат да правят покупките си онлайн.

59 на сто от участниците в проучването на GLAMI потвърждават, че ако магазините, от които планират да пазаруват, са претъпкани или опашките са много дълги, те биха си тръгнали и биха направили поръчката си онлайн. Само 27 на сто са абсолютно сигурни, че ще посетят физическите магазини, независимо колко хора има в тях, докато 14 на сто все още не знаят как ще направят своите покупки.

Въпреки големия интерес към Черния петък, 52 на сто не планират да създадат списък за пазаруване. Те предпочитат да търсят най-добрите оферти, налични в самия ден. 20 на сто ще си направят предварителен план какво ще търсят, но най-вероятно също няма да правят никакви списъци. Само 16 на сто ще бъдат подготвени със специален списък с желания, в сравнение с миналата година, когато 23 на сто от любителите на модата са записали желаните си артикули.

Въпреки че повече от половината от участниците не правят планове какво точно ще купят, по-голямата част от българите вече са решили колко са готови да похарчат. 32 на сто планират да дадат между 100 и 200 лева за модни находки. 25 на сто възнамеряват да купят модни стоки за 200 до 400 лева и само 8 на сто биха похарчили под 100 лева. 22 на сто от българите все още не са решили колко са готови да похарчат за офертите по време на Черния петък. Това означава, че клиентите остават непредубедени за това, което могат да намерят и не искат да се ограничават само до няколко конкретни артикула или суми, коментират от компанията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
567 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.10.20 | 12:00

3
Пазете си парите за черните дни, които ни готви ПП в Парламента.!

2022.10.20 | 11:58

2
Пазете парите си за черни дни, а не за черния петък.
PaulaFox

2022.10.19 | 13:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини