Никола Стоянов: Българската индустрия има капацитет да произвежда оръжия, които да предоставим на Украйна

  • 15 октомври 2022 08:58

  • 863
  • 17
© Нова телевизия

Българската индустрия е готова да изпълянва решенията на парламента, ако се вземе решение да дадем оръжия на Украйна. Това заяви служебният министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. 

Самата индустрия не може да реагира бързо, защото има договори за други държави. в норламите търгвоски отноешняи са сключените догвоори. 

Той коментира и започналата работа по създаване на инвестиционна карта за реиндустриализация на България

Ресурсите стават по-ценни. За производството на  много от металите България е в челните места. Искаме на базата на ресурсите да привлечем инвстиоири, които обработват продуктите, които имаме. Искаме, тези които прерабортват металите да дойдат директно тук, каза още министърът на икономиката. 

Никола Стоянов: Създаваме инвестиционна карта за реиндустриализация на България

Трябва да бъде създаден пакет. България е близо до западноевропейските държави, стабилна е енергийно, имаме предвидими и стабилни цени, също така наличности на електричество и газ. И трето, когато се обърнем към правилните компании и им обясним ресурсите, с които разполагаме ще им е трудно да откажат. Говорим за фокус в инвестициите. Трябва да започнме да ги подбираме, отбеляза Стоянов. 

По думите му ако не се приеме нов бюджет, ще продължи да се работи по стария бюджет. 

Служебният министър коментира и смененият шеф на ДАМТН. 

Инж. Петър Горновски  беше освободен от Министерски съвет по мое предложение. Освободен, защото е в пенсионна възраст.  ДАМТН има обемна и стресова работа и счетох, че е необхдим по-млад човек. Горновски беше предупреден, беше му предложено и място в Агенцията, посочи Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет

Според министър Стоянов кризата с газа е зад гърба ни. Той добави, че през следващите 12-14 месеца България е обезпечена. Цените са ясни, а бизнесът може да работи спокойно. 

Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали очаквам такъв позитивен сценарии - щях да кажа „не”. Да, ако войната ескалира, може да се случи всичко, но сега имаме дългосрочен договор с Азербайджан, към него можем да добавим и такива за LNG и тръбен газ, добави той.

Относно рокадите в Министерството на икономиката Стоянов беше категоричен, че не е уволнявал на ангро или анблок.

„Навсякъде съм взимал мерки, където виждам, че нещата не вървят добре. Нито един човек не съм освободил, който е избран с конкурс и има мандат”, уточни той.

Виолета Симеонова
863 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.15 | 15:57

15
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.15 | 15:57

17
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.15 | 15:57

16
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
ГО ВЕ ДО

2022.10.15 | 12:29

14
КЪДЕ ИМА СТРУГАРИ И ФРЕЗИСТИ? ИЛИ ЗА ЧЕРЕШОВИТЕ ТОПЧЕТА, ДЪРВОДЕЛЦИ, ЩЕ НАМЕРИТЕ :)
ПРОМЯНА

2022.10.15 | 11:54

11
БЪЛГАРИЯ, НАД ВСИЧКО !!! DА СЕ ЗАБРАНИ НА УКРАЙНА ДА ПОЛЗВА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА !!!
пппп

2022.10.15 | 11:57

13
Ето това е достоен отговор БРАВО
пппп

2022.10.15 | 11:56

12
Oще един изтребител дето говори с Уиа си
PaulaFox

2022.10.15 | 11:24

10
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Къф е

2022.10.15 | 10:49

9
тоя биен гъз от снимката, бе?
Я си ЕПМ!

2022.10.15 | 10:49

8
За усрайна само уй, но от сърце :)

2022.10.15 | 10:43

7
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУРВИИИИИ
Сърбеца

2022.10.15 | 10:32

6
Данъкоплатеца ще плаща за оръжията
Планктона

2022.10.15 | 10:06

5
Го чакат, много тежки времена.

Добави коментар

Водещи новини