Предвижда се ремонт на пътя между селата Радиево и Голямо и Малко Асеново

  • 04 октомври 2022 14:38

  • 557
  • 1
Предвижда се ремонт на пътя между селата Радиево и Голямо и Малко Асеново
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Предвижда се ремонт на общинския път между селата Радиево и Голямо и Малко Асеново в община Димитровград. До дни с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде подписан договорът за половината от сумата по проекта на стойност близо 5 милиона лева, а процедурата за избор на изпълнител ще се задейства до месец. Това съобщи на брифинг в началото на отсечката кметът на Димитровград Иво Димов.

Средствата се отпускат с решение на Министерски съвет, поясни той, цитиран от БТА.

Обявена е обществена поръчка за проектиране при ремонта на над 9 км от пътя Одринци – Ведрина – Оборище в област Добрич

По негови думи в момента шосето с дължина 6,3 километра е в лошо състояние. Надявам се следващите 50 процента от парите да бъдат осигурени в следващия бюджет на държавата, посочи Димов. С оглед на двата финансови транша строителните дейности също ще бъдат разделени на два етапа.

Проектът включва разширяване на габарита на шосето, полагане на отводнителни канали, два слоя асфалтова настилка и маркировка, допълни Димов. Той има планове и за рехабилитация и на други общински пътища. Още в началото на мандата си поставих акцент върху развитието на малките населени места в общината, припомни кметът.   

Последвайте канала на

Мая Йорданова
557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.04 | 17:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини