Топлофикациите искат 60% скок на парното и топлата вода, ако държавата не ги компенсира

  • 27 септември 2022 17:27

  • 1376
  • 3
Топлофикациите искат 60% скок на парното и топлата вода, ако държавата не ги компенсира
© Архив
Слушай новината Слушай новината

Да се повиши цената на парното и топлата вода с 60 процента от Нова година, ако държавата не компенсира топлофикациите, които са на природен газ. За това настоя председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев пред БНТ.

"Трендът е малко нестабилен на природния газ, както знаем сега би трябвало да се понижи цената, но това не означава, че това ще бъде през целия зимен период, така че тези нива, които достигна цената на природния газ е необходимо от 1 януари да се повиши цената на топлинната енергия поне с 60%, но уточняваме, че това трябва да се случи, ако не бъдат одобрени компенсациите за топлофикациите заради високата цена. Тогава това повишение или няма да го има или ще бъде доста по-малко", каза Георгиев.

„Топлофикация” обяви на колко абонати ще връща пари

Служебният министър на енергетиката Росен Христов обясни, че готвените от кабинета мерки ще бъдат насочени към най-засегнатите от скока на синьото гориво, но ще са обвързани с конкретни ангажименти, от индустрията за енергийна ефективност.

"Степента на подпомагане, поне това, което аз предлагам, е да зависи от ангажименти от ответната страна за икономии, оптимизация, за енергийна ефективност", каза Росен Христов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1376 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
scarface

2022.09.27 | 19:52

3
закривайте ги тези изедници мръсни

2022.09.27 | 17:58

2
ЗАКРИВАЙ! ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ! СВЕЩИ ДА СИ КУПИТЕ!

2022.09.27 | 17:36

1
Продължават терора. Терористи.

Добави коментар

Водещи новини