Инвестициите в индустриална зона Божурище надхвърлят 610 млн. лева

  • 20 септември 2022 10:22

  • 526
  • 3
Инвестициите в индустриална зона Божурище надхвърлят 610 млн. лева
© Министерство на икономиката

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов показа възможностите за инвестиции в индустриална зона Божурище пред представители на дипломатическия корпус от държави от Европа. Инициативата цели да представи условията, които държавните индустриални паркове могат да предложат, както и плановете за тяхното развитие.

„За последните 10 години частните инвестиции в индустриалната зона Божурище са за над 610 млн. лв. Тези средства са вложени предимно от чужди компании“, обяви министър Никола Стоянов.

Икономическият министър откри Международния технически панаир в Пловдив

По думите му в нея се произвеждат материали за автомобилната индустрия, части и модули за опаковъчни машини за хранително-вкусовата, фармацевтичната и медицинската промишленост, телекомуникационно оборудване, аудио системи, техника за военната промишленост, биокозметика, биохрани и др. Износът е предимно за страните от ЕС, но голяма част от производителите имат клиенти по целия свят.

Страната ни вижда в индустриалните зони сериозна възможност за насърчаване на растежа и привличането на нови инвестиции с висока добавена стойност. Затова и сега е вероятно най- подходящият момент за инвестиции в тях – защото можем да предложим едни от най-добрите условия, заедно с държавната гаранция за последващото им развитие, подчерта министър Стоянов.

За първи път най-голямата държавна индустриална зона в България – Божурище, отвори врати за организирано посещение на представители на дипломатическия корпус у нас. В рамките на визитата бяха показани две от сериозните инвестиции в нея – на датска и на германска компания. Дипломатите разговаряха с представители на чуждестранните компании, които бяха категорични, че България предлага много добри и конкурентни условия за инвестиции. Домакин на посещението бе изпълнителният директор на „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес, която заедно с екипа си представи етапите на инвестиционния процес в държавните зони, както и всички локации на компанията в България.

Владимир Василев
526 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БО К Л У Ц И

2022.09.20 | 14:04

3
ПРЕПАКЕТИРАНЕТО НА ВНОСНИ СТОКИ ИНДУСТРИЯ ЛИ Е? :)
БО К Л У Ц И

2022.09.20 | 14:01

2
В КОЙ ЗАВОД ПРАВИТЕ ТРЪБИТЕ ЗА КОЛЕЛЕТАТА, КОИТО ИЗНАСЯТЕ?
БО К Л У Ц И БЪЛГАРСКИ

2022.09.20 | 14:00

1
ГАЗ И НАФТА НЯМА, КАКВО ТОЧНО ПРОИЗВЕЖДАТЕ? ИЛИ ПРЕПАКЕТИРАТЕ КИТАЙСКИ СТОКИ?

Добави коментар

Водещи новини