Икономическият министър: Убеден съм, че ще имаме газ, и то на поносими цени

  • 18 септември 2022 18:34

  • 1006
  • 3
Икономическият министър: Убеден съм, че ще имаме газ, и то на поносими цени
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

България ще има газ през зимата, и при това на поносими цени. Това увери в предаването „На фокус” по Нова телевизия министърът на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

„Сигурност ни дава това, че говорим с всички доставчици и имаме опции, включително, че интерконекторът е готов”, заяви той.

„По-трудно е за едно служебно правителство да взима мерки, но още от първия ден работим по всички теми за газ, горива, ток. Според мен няма да има домакинства без ток. Сигурно обаче ще има бизнеси, които ще фалират заради кризата. Целта ни е те да бъдат по-малко”, поясни Стоянов.

Експерт: Най-скъпият газ е този, който не пристига. Такъв може да ни предложи "Газпром"

Според него инфлацията няма да се повиши повече. И допълни, че очаква спад в цените на горивата.

На въпрос колко зависима е българската икономика от Русия, той каза следното: „Страната ни е най зависима от ЕС. 60-70% от износа ни отива натам. Подкрепям икономическите санкции срещу руската държава”.

По думите му България не купува руски газ от „Газпром” по никакъв начин в момента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1006 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
този педал

2022.09.18 | 18:53

3
ще ,има вибратор в г ъ з а , на "поносими" цени.
ГНОЙКО

2022.09.18 | 18:44

2
Да живее Копейкин и неговото адютантче Цончо-Пиздалончо! Само те могат да паодсигурят бъдещето на Бълхария!

2022.09.18 | 18:42

1
надежда дойчева - НЕ СЪМ МНОГО ГРОЗЕН МАНГАСАР, ЧЕ ПОГЛЕДНИ МЕ ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧО МИ. ......................................................................................................................... ШИЗИ надежда дойчева, че откъде да знаеш че не си по грозен циганин от грозния илиян тупалка циганин ? ......................................................................................................................... ШИЗИ надежда дойчева, че откъде да знаеш че не си по грозен джагал от грозния 100 кила джагал ?

Добави коментар

Водещи новини