Украинци дават по 2000 евро/кв. м за луксозни жилища в България

  • 07 септември 2022 13:06

  • 2842
  • 4
Украинци дават по 2000 евро/кв. м за луксозни жилища в България
© Novini.bg/Canva

Невероятно, но факт - руснаци продават имотите си на украинци. И това се случва в България, твърдят брокери от агенциите за имоти в морската ни перла Бургас. Локацията е една от най-скъпите сгради в града - тя се нарича „Лазурен бряг“ и е точно до Морската градина, където квадратният метър жилищна площ вече гони 2000 евро.

„Красивата резиденция е уникален проект и бургазлии разказват, как стилът й е вдъхновен от духа и архитектурата на една историческа сграда в Москва. Ето защо този проект се оказа разпознаваем за много руснаци. От години те инвестират парите си именно тук. Цените действително са високи, но по последни данни 90% от апартаментите са изкупени“ - разказа брокерът Донка Паунова. С днешна дата много от имотите вече са собственост на украинци.    

Първите украинци, пристигнали в Бургас в самото начало на войната, се оказват доста платежоспособни.

В Черна гора недвижимите имоти поскъпват заради интерес от руски и украински купувачи

„Демонстрираха висок стандарт на живот, караха скъпи коли и бяха изключително прецизни в избора на имот под наем“, казва брокерът Донка Паунова. И уточнява: „Искаха да наемат жилища за определено време. Високият им стандарт обаче сериозно повлия на нивото на наемите в морския град - наемите се вдигнаха до 100%“. Тристаен обзаведен апартамент по Южното Черноморие, който преди войната трудно се отдава под наем на цена от 1000 лева на месец, сега вече гони 1000-1500 лева“.

Пет месеца по-късно, през август, много от тези наематели обаче освободиха наетите жилища и се прибраха обратно в Украйна или се насочиха към други европейски държави. „Голяма част от тях избраха съседна Турция, вероятно заради по-дългия летен сезон в южната ни съседка“, уточни Паунова, предава Марица. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2842 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2022.09.08 | 02:47

4
Сега им ги продават,а после ще си ги ВЗЕМАТ обратно без денги.

2022.09.07 | 22:29

3
замогнаха се от помощите

2022.09.07 | 15:29

2
Идваха деградирали в по-голямата си част англичани и немци, но и набезите на нашите цигани прогониха малкото нормални, които имаше сред тях.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.07 | 14:00

1
Едно време идваха немци и англичани. Доде тиквата, смениха се с руснаци. Сега руснаците са притиснати от безпаричие и безвизовост и продават, идват нови купувачи. Кръговрат.

Добави коментар

Водещи новини