Шефът на ДКК: Категорично са източвани пари от "Кинтекс"

  • 04 септември 2022 19:00

  • 1082
  • 1
Шефът на ДКК: Категорично са източвани пари от "Кинтекс"
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Скандали и съмнения за източване на милиони от държавни предприятия, нови назначения в ръководствата на държавни фирми и остър конфликт между предишната и служебната власт. В „На фокус с Лора Крумова” гостува изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров. Той заема поста от три седмици. ДКК отговаря за 16 държавни предприятия и работи със стотици милиони.

На въпрос дали са били източвани пари от „Кинтекс”, той отговори „Категорично да”. По последни данни сумата възлизала на малко над 800 хил. лв. „Този превод е направен, след като е предадена властта между стария и служебния министър на икономиката и индустрията”, подчерта Димитров. Според него въпросният превод от 800 хил. лв. е подготвен предварително по времето на предходния министър. „Парите са отишли по т. нар. фиктивни агентски договори”, твърди шефът на ДКК.

Министър Никола Стоянов даде "Кинтекс" на прокурор

Шефът на Компанията е възложил анализ на работата на ДКК и на държавните предприятия. Той раздели проблемите в тях на няколко категории. „Първата е дъщерни дружества - в частност – предприятието „Кинтекс”, държавният търговец на оръжия”, каза изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания. По думите му в обичайната дейност на предприятието се забелязва обезпокоителна тенденция.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1082 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Джони

2022.09.05 | 00:45

1
Е като сте толкова категорични колко има задържани до момента

Добави коментар

Водещи новини