Има ли интерес "Топлофикация"да начислява грешно ДДС

  • 29 август 2022 07:55

  • 636
  • 3
Има ли интерес "Топлофикация"да  начислява грешно ДДС
©

"Без никакво съмнение ще бъдат коригирани фактурите, ако се окаже, че са нарушени правилата при формирането на сметките. Дайте ни няколко дни, когато имаме решение с Министерството на финансите“. Това заявипред бТВ Александър Александров, изпълнителен директор на „Топлофикация София“.

 „Топлофикация“ няма интерес да начислява грешно ДДС. Разминаването е, че досега начислявахме 20% на всички сделки в миналия регулаторен период, който приключи на 30 юни. Отоплителният сезон от ноември до април“, добави той.

Омбудсманът призовава НАП да провери дали топлофикациите искат по-висок ДДС в изравнителните сметки

„Има над 200 обекта, които искат да се присъединят към „Топлофикация“. Не препоръчвам на никого да изключва топлоподаването си, защото ще натовари своите съседи, но и това остава най-евтиния вариант“, обясни Александров.

Според него „Топлофикация“ може да работи над три месеца на мазут, ако няма необходимите количества газ.

„Одържавяването е само един елемент. Модернизацията на „Топлофикация“ няма алтернатива. Трябва да се намери сериозен инвеститор, който да я реализира. Има съгласие между общината и държавата относно оздравителния план“, подчерта изпълнителният директор на дружеството.

Десислава Станева
636 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КОЗЛОХУЙ

2022.08.29 | 08:09

3
ИЗНАСЯ ЦЕЛИЯ ТОК ЗА СРЪБСКИТЕ ИЗ РОДИ, БЕЗ ТЕЦ СТЕ ФИТКА :)
ЖИВОТ НИ МРЪСНИ!

2022.08.29 | 08:07

2
КАЗАХ ТОПЛАТА ВОДА ДА СТАНЕ 44С ПО БЛОКОВЕТЕ!

2022.08.29 | 08:06

1
Да бе. Те са известни с честността си, прозрачните сметки и връщането на надвзетото. Традиция започната далеч преди Вальо топлото.

Добави коментар

Водещи новини