Сметките за топлинна енергия на перничани са с 11% по-ниски за юли

  • 17 август 2022 12:34

  • 176
  • 0
Сметките за топлинна енергия на перничани са с 11% по-ниски за юли
© Novini.bg/ Canva

Сметките за топла вода за месец юли на перничани са изцяло калкулирани с намалената ставка ДДС от 9 на сто, съобщи "Топлофикация - Перник", предаде БТА. Изменението на ДДС от 20 на 9% като мярка за намаляване на тежестта върху абонатите официално влезе в сила от 9 юли, но въпреки това калкулирахме 9 процента ДДС за консумираната топлинна енергия през целия месец, посочват от дружеството.

Според изпълнителния директор Чавдар Стойнев така сметките на абонатите за юли са по-ниски с 11 на сто. Той уверява, че независимо от повишението на цената на топлинната енергия, централното отопление все още е най-евтиният и предпочитан вариант за отопляване на всеки имот през зимата.

"След като природният газ почти удари исторически рекорд с невероятните 300 лева за мегават, това повлече след себе си всички останали енергоносители. Ако не бъдат определени компенсации за производителите на топлинна енергия, много градове могат да останат на студено през зимата, защото става все по-трудно да плащаме поскъпналите въглища, въглеродни емисии, а специално "Топлофикация - Перник" скоро ще използва и още по-скъпия природен газ", каза Стойнев.

Радина Лазарова
176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини