АОБР критикува решението на "Булгаргаз" за газов търг през септември

  • 12 август 2022 18:32

  • 1116
  • 1
АОБР критикува решението на "Булгаргаз" за газов търг през септември
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

От Асоциацията на организациите на българските работодатели определиха като скандално решението на "Булгаргаз" да проведе търг за осигуряване на природен газ през септември с начална цена от 380 лева на мегаватчас.

В писмо до президента и министър-председателя БСК отбелязва, че индустрията, топлофикацията и домакинствата "вече изнемогват" при цени от 300 лева, и посочва, че ако България взима заявените количества от "Газпром експорт" цената за септември е щяла да бъде 250 лева на мегаватчас.

"Под въпрос" са поставени "топлото и светлото на българина и ... стабилността на цялата енергетика". 

"Настояваме ... Министерският съвет и кризисният щаб да преустановят хаоса и да започнат да вземат национално отговорни решения," пише в писмото, подкрепено от Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

"Булгаргаз" обяви търг за доставка на втечнен газ

Константин Тодоров
1116 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Избирател.

2022.08.12 | 20:42

1
Омръзна на хората по цял ден да слуша аправдания защо газа е скъп. Не може да се допусне че толкова политици журналисти социолози и др. разбирачи намират начин да убедат простия народ колко не разбира от политика, и независимо от това трябва да гласува за светло бъдеще. Срам.

Добави коментар

Водещи новини