Министърът на икономиката прие представители на КРИБ

  • 11 август 2022 15:19

  • 690
  • 1
Министърът на икономиката прие представители на КРИБ
© Министерство на икономиката

Повече съвместни инициативи, оперативен диалог по приоритетните теми и използване на експертизата на работодателите и синдикатите при формиране на политиките в сектора. Това са част от приоритетите, които министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет представи на среща с Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ). Разговорът бе по негова инициатива и продължава серията от експертни обсъждания за състоянието и бъдещето на българската икономика, които започнаха с всички синдикални и работодателски организации от първия ден на мандата му.

За бизнеса приоритетна задача е подготовка на икономиката за идващата зима и сигурност на енергийните доставки, подчертаха от КРИБ. Според тях има много неизвестни и около българския План за възстановяване и устойчивост, а това е историческа възможност за страната ни, която трябва да използваме ефективно. Растящите цени на строителните материали, е друг сериозен проблем на членовете на Конфедерацията. По-добър диалог с изпълнителната власт бе поискан и при мониторинга на проектите с европейско финансиране и отчитане на последствията на глобалната пандемия върху дейността на предприятията.

В следващите месеци ще имаме пълна координация с Министерството на иновациите и растежа, за да можем да предложим и най-добрите мерки за бизнеса, обясни министър Стоянов.

Продължават срещите на икономическия министър Никола Стоянов с работодателските организации

Той разясни, че вече е проведена оперативна среща с министър Пулев и диалогът между тях ще бъде постоянен.

Нашето правителство няма да има комфорта да се занимава само с организация на избори, защото проблемите са много и те искат незабавно решение, допълни той.

Сред темите, които работодателските и синдикалните организации поставят на разговорите са сигурност на енергийните доставки, Зелената сделка, мерките за насърчаване на растежа.

КРИБ: Правителствената политика е проциклична

Времето ни е малко и затова разчитаме на бизнеса и синдикатите да участват активно в процесите и да дават обратна връзка за провежданите политики, каза министър Стоянов.

От страна на работодателската организация в срещата участие взеха членовете на Управителния съвет на КРИБ Стоян Ставрев и Любомир Пейновски.

Последвайте канала на

Владимир Василев
690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.11 | 18:24

1
Лакеите на ОПГ "Рашистки възход" в кабинета приемат ръководителите си от ОПГ "Ограби България".

Добави коментар

Водещи новини