Министерството на енергетиката проведе работна среща за увеличаване на оборотните средства на „Булгаргаз” 

  • 08 август 2022 17:37

  • 569
  • 1
Министерството на енергетиката проведе работна среща за увеличаване на оборотните средства на „Булгаргаз” 
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския проведе работна среща с представители на финансовите среди за проучване на възможностите за осигуряване на оборотни средства за обществения доставчик на природен газ, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

На срещата присъстваше и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, както и ръководството на БЕХ ЕАД и „Булгаргаз” ЕАД.

Министър Христов обясни нуждата от краткосрочно финансиране с повишената цена на газа и променените условия за плащане за доставките през последните месеци, за повечето от които се изисква авансово плащане. Обсъдени бяха и предизвикателствата за оптимизиране на несъбраните вземания на дружеството.

Набелязани бяха конкретни стъпки по решаване на ликвидната криза на „Булгаргаз” ЕАД и по цялостното финансиране на дейността на компанията.

Представят плана за финансово стабилизиране на "Булгаргаз"

Константин Тодоров
569 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
!!!

2022.08.08 | 17:46

1
Ега ти противната мутра на тоя "ценен" кадър на селяндурина от Славяново - кремълски лакей и национаален предател! Лъже като дърт циганин, за да оправдае предателството, с което фалшивият "натовец" се гласи да поднесе държавата ни на тепсия на кремълското чудовище! Няма да стане вашата бе, мерзавци, няма! Блъгарският народ ще ви измете преди да сте си получили кървавите рубли!

Добави коментар

Водещи новини