Живодар Терзиев: Очакваме задържане на цените на горивата

  • 09 юли 2022 09:54

  • 1303
  • 2
Живодар Терзиев: Очакваме задържане на цените на горивата
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Очакваме задържане на цените на горивата. За летния сезон цените спряха да се покачват, може в някои обекти да видим и понижение. Това заяви председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

По думите му обаче всичко зависи от президента на Русия Владимир Путин.

Зареждаме гориво с 25 стотинки отстъпка

"Ако той ограничи доставки на нефт и на готови продукти или да продължи затягането на крана на природния газ, цените пак  ще тръгнат във възходяща тенденция. Но добрата новина от началото на месец юли е, че цените за летния сезон спряха да се покачват. Считам, че на някои обекти следващите седмици е възможно дори да видим и промяна в понижение, така че летните месеци се надявам или със сигурност юли да сме на тези нива“, каза той.

Терзиев обясни, че ако имаме затруднения в доставки на руски горива и то не само на петрол, дизелово гориво, пропан бутан, може да  изпаднем в много тежка ситуация.

„Тогава цените наистина ще бъдат неконтролируеми“, каза той.

Калина Христова
1303 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИСТИНАТА

2022.07.09 | 12:34

2
"Другарю" Терзиев, а КОЙ стои на ВХОДА и ИЗХОДА на рафинерията, КОЙ стои начело на КЗК, ЧИИ са бензиностанциите в България, КЪДЕ са ДЪРЖАВНИТЕ бензиностанции, примерно "Петрол",............... и т. н.,.......?!?!?! КАКВА е ПЕЧАЛБАТА на "Лукойл", за последните 10 ГОДИНИ, примерно???? ОТГОВОРЕТЕ "Другарю", и нека всеки САМ ОТКРИЕ ВИНОВНИТЕ!!!

2022.07.09 | 10:29

1
Кво задържане? Един познат има бензиностанция и купува бензина на 1.40-1.50 лв. /литърва в момента. А големите вериги сигурно и по-тънко им идва. Сложи всички други разходи - реалната цена не трябва да е повече от 2.50 лв.... Не се наядоха! Накрая няма да остане от кой да крадат даже, как малко спиркс нямат... Умориха го тоя народ, алчници!

Добави коментар

Водещи новини