МОСВ: Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ в Добруджа

  • 06 юли 2022 21:13

  • 723
  • 2
МОСВ: Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ в Добруджа
© Getty (архив)

Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ в община Генерал Тошево с възложител „Русгеоком БГ“ ЕАД, съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Инвестиционното предложение на „Русгеоком БГ“ ЕАД за разработване и усвояване на находище „Спасово“ с площ 219 кв. км в блок „Добрич“, включващо участъците „Рогозина“, „Чернооково“, „Калина“ и „Рогозина изток“ за проучване и добив на природен газ, „може да бъде осъществено единствено след провеждане и приключване с положително решение на процедурите по оценка въздействието върху околната среда (ОВОС) и издаване на краен административен акт“ от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна, допълват от екоминистерството.

Така след вчерашното решение на Върховния административен съд (ВАС) да отмени отказа на РИОСВ – Варна за проучване и добив на природен газ край Генерал Тошево „преписката се връща за ново произнасяне от компетентния орган" – екоинспекцията в морската столица. „В изпълнение на влезлия в сила съдебен акт предстои провеждане на административна процедура съгласно мотивите, изложени от Административен съд Варна“, допълват от МОСВ.

Не е ясно колко ще бъде запълнено газовото хранилище в Чирен до началото на зимата

 

Валери Зайцев
723 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ууу

2022.07.06 | 21:29

1
Абе какво разглеждане понеделник да почват всички мораториуми се анулират
Анонимен

2022.07.06 | 22:03

2
И руската фирма се изхвърля, разбира се!

Добави коментар

Водещи новини