Започва работата по водния цикъл в Перник

  • 05 юли 2022 22:26

  • 3313
  • 1
Започва работата по водния цикъл в Перник
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Стартират строително- ремонтните дейности по водния цикъл в област Перник.  Проектът обхваща териториите на Перник и Радомир и е  на обща стойност близо 101 млн. лв.

В Перник ще бъдат подменени над 14 км довеждащи водопроводи и ще бъде рехабилитирана и изградена около 30 км канализационна мрежа. Дейностите в Радомир включват над 2 км транзитен водопровод, 10 км разпределителна мрежа, плюс рехабилитация и изграждане на близо 7 км канализационна мрежа.

Радомир и пет населени места в Пернишко са без вода

В проекта са заложени също реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води "Батановци", 3 нови резервоара за питейна вода и рехабилитация на помпена станция в Перник, две канално-помпени станции и тласкатели в Радомир, както и изграждането на сградни водопроводни и канализационни отклонения в двата града.

"Не може да се очаква от този проект, че ще реши всички проблеми на ВиК-Перник, свързани с канализацията и водопровода, но все пак доста голяма част от тях се подменят", заяви пред БНР управителят на ВиК-Перник Борислав Иванов.

Той посочи, че след подмяната на около 56 км водопроводи в Перник покрай водната криза, се наблюдава чувствителен спад на авариите, намалели са и загубите на вода: "Така че това е пътят нещата да се решат", каза Иванов

Първата копка по водния цикъл ще бъде направена в Радомир на 7 юли.  До няколко седмици се очаква да стартират и дейностите в град Перник. 

Мая Йорданова
3313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 23:08

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини