Републиканци за България: Народните представители да упражнят правото си на законодателна инициатива за делегирани бюджети за малките населени места

  • 20 юни 2022 18:15

  • 1237
  • 4
Републиканци за България: Народните представители да упражнят правото си на законодателна инициатива за делегирани бюджети за малките населени места
© Републиканци за България

Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. днес входирахме писмено предложение до председателите на парламентарно представените групи в НС с входящ №ПГ-47-223-00-49/20.06.2022г., както и до нечленуващите в парламента групи, до председателя на НСОРБ и до министъра на финансите с № 09-00-7/20.06.2022г., във връзка с внесения Законопроект  за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет и отчитайки изключително тежките условия, в които са поставени кметовете и жителите на малките населени места в България, съобщиха от партийната централа.

"Чрез предложението ни призоваваме народните представители да предложат, по реда на ПОДНС между първо и второ четене на посочения законопроект, увеличаване на бюджетите на общините в страната, както и законова възможност за осигуряване на делегирани бюджети на всички малки населени места", посочиха още от формацията.

"Към момента се наблюдава феодален модел, при който кметовете на общините разполагат с неограничената възможност за разпределяне на бюджетите между по-малките населени места. В този процес няма обективни критерии, а често се залага преди всичко на партийната и корпоративната принадлежност на кметовете на кметства и на кметските наместници. Твърде чести са случаите, в които отделни кметства разполагат с годишни бюджети, които драстично не отговарят на нуждите на съответните населени места, за сметка на други, в които бюджетите са умишлено увеличени. Този подход подхранва партийните машини на статуквото, които системно притискат “неудобните” кметове на по-малките населени места, от което в крайна сметка страдат жителите на съответните населени места", допълниха от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

"За да се избяга от този порочен модел е необходимо да се осигури ясен делегиран бюджет на всяко малко населено място, който да не зависи от волята и субективната преценка на кметовете на общините и на партийните централи, които владеят съответната община. Така, например, при отпускането на бюджет от минимум 10 000 лв. годишно за малките населени места в страната техният облик ще се промени драстично. Парите ще се изразходват от кмета на населеното място според нуждите на местните жители. С тези средства може да бъдат ремонтирани улици, тротоари или важни за общността сгради, да бъдат изградени детски площадки, улично осветление и системи за видеонаблюдение", посочиха още от партията.

"Нещо повече, партийните централи няма да могат да разчитат на този инструмент в предстоящите избори и жителите на малките населени места биха упражнили своето право на вот свободно", допълниха от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

"В тази връзка, Ви призоваваме при гласуването на актуализацията на Закона за държавния бюджет, между първо и второ четене да предложите по реда на ПОДНС увеличаване на бюджетите на общините в страната, както и възможност за осигуряване на делегирани бюджети за малките населени места", допълниха от партията.

"От партията поискахме становище от министъра на финансите по входираното искане", заявиха от формацията.

Републиканци за България: Военно-техническа помощ за Украйна отново няма, но пък коалицията оцеля

Валери Зайцев
1237 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Севастократ Бокодер от Арбанаси: yerl.org/qmZT8

2022.06.20 | 19:23

1
☞На пъпеша най му подхожда раиран костюм и слънце на квадратчета.☞Долу сатанинската антибългарска цигaн-секта ГЕРБ+PзБ+СДС+ДПС!: yerl.org/MTs5G ☞Доживотен затвор за канибалите-мафиози-българоубийци, циганина Цветан Цветанов и циганина Бойко Борисов!: yerl.org/ezFcx ☞Да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!!!: yerl.org/QUCjM ☞Heзaбaвнo дa ce вkapaт зaд peшeтkитe, дokaтo нe сa дyxнaли в чyжбинa!: yerl.org/4wQiJ ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
✌Диaнa Haйдeнoвa✌

2022.06.20 | 19:29

4
Цъфтан-Крадеца е целия в лайна от главата до петите. Понеже е бавно развиващ той няма чувство за срам. Тези които влизат в неговата партия са се наточили да крадат с гъза си. Циганина Цецо Наглецо е захлебил по три направления и за Ролекс, и за апартаменти. 1.От фондация Ханс Зайдел. 2.От обществените поръчки дадени на конвеир на Петър Христов от Горна Оряховица. 3.От кръсникът си строителен предприемач печелил и строителни петна и санирания! Цецо-Крадеца и Боко-българоубиеца са инструмента на световното жидо-хазарско задкулисие, за унищожението на българският народ.
✌Mapия Цънцapoвa✌

2022.06.20 | 19:26

3
Циганина Цветан Цветанов-Крадеца ПЕРЕ РУСКИ пари, милиapди-eвpa на про-путинската банка „Тройка Диалог“ част от „Сбербанк“-Россия, през общата си фирма С. Л. Е Груп с бизнес партньора си Рамадан Аталай, 2рия в ДПС, чрез строителство на имоти и къщи в Сарафово и Несебър.
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.06.20 | 19:25

2
Циганина Боко-Българоубиеца и циганина Цецо-Крадеца са инструмента на световното жидо-хазарско задкулисие, за унищожението на българският народ. Циганина Цецо Наглецо е старшина от ДС и е син на старшина от ДС! Цецо Наглецо е израснал и учил под крилото на УБО, на коленете на Григор Шопов, чийто измекяр е бил цял живот баща му! Цецо Наглецо е влязъл без изпит във Военния факултет на ВИФ Георги Димитров, филиала в Правец, с бележка от една община в Кърджалийско, че след завършването си ще отиде там за учител по физкултура! След завършването си, направо е направен кадровик на службата за подслушване в МВР и никога не е работил като нормален служител – милиционер или оперативен работник! Цецо Наглецо е е едновремено плазмодий, червей и глист, неодушевен предмет, мошеник, лъжец и крадец, специалист по купуване на гласове и интригантство, отвъртителен човек с огромно чувство за малоценност, изявяващо се в подлост, агресия, двуличие и навеждане само пред силния на деня. Цецо Наглецо е масон-ислямист гюленист-българомразец.

Добави коментар

Водещи новини